tocmai a fost făcut un nou pas

Alstom a demonstrat cel mai înalt nivel de automatizare pe o locomotivă de manevră din Țările de Jos.

Conducerea trenurilor în mod autonom, fără nicio intervenție umană, nu mai este science fiction. Realitatea în transportul urban (în curând 3 linii de metrou la Paris vor fi 100% automatizate), în calea ferată unde constrângerile sunt mult mai numeroase, lucrurile avansează.

Francezul Alstom, care lucrează la această problemă de mulți ani, anunță astfel că a „demonstrat cel mai înalt nivel de automatizare pe o locomotivă de manevră (care este folosită pentru alcătuirea trenurilor de marfă înainte de plecare, nota editorului) lângă Breda, în Olanda”. Este o premieră mondială.

Această demonstrație a fost realizată în cadrul unui parteneriat cu administratorul olandez de infrastructură ProRail și operatorul feroviar belgian Lineas.

Producătorul afirmă astfel că pornirea, conducerea și oprirea au fost complet automatizate și că gestionarea obstacolelor sau a evenimentelor neprevăzute s-a făcut fără intervenția directă a personalului trenului în timpul activităților de manevră. .

Locomotiva de manevră diesel-hidraulică, deținută de Lineas, utilizată pentru demonstrație
Locomotiva de manevră diesel-hidraulică aparținând Lineas utilizată pentru demonstrație © Alstom

„Locomotiva, care funcționează autonom, s-a confruntat cu diverse obstacole (o persoană, o mașină, un vagon și un comutator poziționat incorect) și a reacționat complet autonom și fără intervenția personalului activ de la bord”, explică producătorul.

Noi perspective pentru transportul de marfă

Pentru a realiza acest lucru, compania a dezvoltat un sistem inteligent de detectare și recunoaștere a obstacolelor care se interfață cu sistemul de operare automată a trenurilor Alstom, permițând trenului să reacționeze autonom la diferite obstacole. .

„Prin integrarea detectării obstacolelor avansate în sistemele noastre de conducere autonomă, am arătat că este posibil să facem trenurile să „vadă” înainte și să tratăm cu neașteptat în siguranță. Rezultatele pozitive demonstrează că Alstom are tehnologia pentru a sprijini operatorii cu tehnologii de conducere autonomă care va îmbunătăți în cele din urmă performanța operațională a liniilor de marfă”, comentează Stéphane Féray-Beaumont, vicepreședinte pentru inovare și mobilitate inteligentă la Alstom.

Suficient pentru a deschide perspective de creștere a capacității operațiunilor de transport de marfă, într-un context de creștere a cererii de servicii în acest sector…

Test de obstacole pentru locomotiva autonomă
Test de obstacole pentru locomotiva autonomă © Alstom/agenția Pedro Albino

În ceea ce privește transportul de pasageri, obiectivul automatizării este de a rula mai multe trenuri regionale pe liniile cu viteze optimizate și, incidental, de a reduce costurile de operare. De asemenea, cercetarea și dezvoltarea progresează.

Trenuri autonome pentru călători: în primul rând liniile regionale

De peste Rin, Alstom lucrează cu regiunea Saxonia Inferioară și cu diverse instituții precum Centrul German de Aeronautică și Astronautică și Universitatea Tehnică din Berlin pentru a dezvolta un tren de acest tip.

În iunie anul trecut, producătorul a anunțat că „conducerea automată va fi testată pe liniile de cale ferată din nordul Germaniei” fără a oferi un orar precis.

„Pentru aceste teste vor fi dezvoltate într-o primă fază noi sisteme de conducere autonomă. Acestea includ recunoașterea semnalelor laterale, care ar trebui să permită recunoașterea și interpretarea semnalelor de circulație feroviară instalate de-a lungul șinelor. În plus, trenul trebuie să fie capabil să detecteze obstacolele de pe pistă”, explică Alstom.

Producătorul precizează că „în cazul unei defecțiuni, trenul va fi controlat sau pilotat de la distanță de către însoțitor de tren”.

Mai mult, pe termen lung, un șofer ar trebui să rămână la bordul acestor trenuri autonome pentru probleme evidente de siguranță.

SNCF vizează trenuri autonome de pasageri în 2023

„Într-o a doua fază, conducerea automată se va desfășura în condiții reale într-un laborator la scară largă. Noile sisteme vor fi instalate în două trenuri de la operatorul LNVG preechipate cu sistemul ETCS (European Train Control System). ) și testat în exploatare.Rezultatele dezvoltării și exploatării vor face posibilă pregătirea pentru certificarea ulterioară a trenurilor complet autonome și continuarea automatizării transportului regional.

Amintiți-vă că în FranțaSNCF asociată cu Alstom, Bosch, Spirops, Thales și Institutul de Cercetare Tehnologică Railenium a condus un prototip de tren TER autonom de testare în 2021 pe linia situată între Aulnoye și Busigny și între Busigny și Calais.

Testele se fac în mai multe etape. „Conducerea semi-autonomă permite automatizarea accelerării și frânării trenului, supravegheată de un șofer. Aceste încercări reprezintă un pas cheie către obiectivul final stabilit de consorțiu: stăpânirea autonomiei depline în 2023”, a explicat în urmă cu un an. Aceste teste la scară maximă au continuat în acest an, cu un obiectiv încă menținut în a doua jumătate a anului 2023.

În acest proiect, problema centrală este, evident, securitatea. Prin urmare, aceste teste trebuie să susțină „demonstrația de siguranță necesară pentru viitoarea autorizație de circulație a materialului rulant”. Pe lângă siguranța feroviară, punctul sensibil este securitatea informatică, trenul autonom fiind ultra-conectat pentru a putea funcționa. Acest lucru implică riscul de piraterie. Un punct care a fost luat în considerare încă de la începutul proiectului, asigură SNCF.

Olivier Chicheportiche Jurnalistul BFM Business

Add Comment