Tatăl lui Joel face un pas

Evident că nu ați ratat-o, potențiala naturalizare a lui Joel Embiid și posibila sa sosire în echipa Franței este marele subiect al momentului pe marginea Playoff-urilor NBA. Un subiect care, evident, a stârnit o mulțime de reacții în ultimele zile și miercurea aceasta, chiar tatăl lui Joel a venit să vorbească pentru a indica că inițiativa nu a venit de la fiul său, ci de la autoritățile franceze. Facem un bilanț al ultimelor știri.

Înainte de a privi cuvintele lui Thomas Embiid, tatăl lui Joel, o mică reamintire necesară pentru a avea toate ideile la locul lor. Luni seara, o adevărată bombă a căzut pe planeta baschet când RMC Sports a anunțat că pivotul vedetă al celor de la Sixers a demarat procedurile administrative pentru a obține naționalitatea franceză și, prin urmare, poate purta tricoul albaștrilor pentru evenimentele majore viitoare (Cupa Mondială 2023, Jocurile Olimpice 2024 de la Paris). Subiectul, care fusese deja dezbătut în 2018, când ipoteza a apărut pentru prima dată public, a făcut imediat furori, fără a fi surprinzător. Mai mulți jucători din echipa Franței și-au împărtășit părerea despre această problemă, precum Nicolas Batum, de exemplu, care a vorbit despre latura etică a acestei posibile naturalizări a pivotului camerunean născut la Yaoundé, în timp ce directorul general al EDF Boris Diaw a confirmat prin intermediul echipa că Joel începuse procesul de naturalizare cu scopul de a purta într-o zi tricoul albastru-alb-roșu. Toate acestea ne-ar putea face așadar să credem că tabăra Embiid este cea care bate la ușa EDF pentru a putea juca competiții internaționale majore cu lotul lui Vincent Collet, competiții pe care Joel este mult mai puțin probabil să le joace. cu Camerun (nicio participare la Cupa Mondială sau la Jocurile Olimpice în istoria sa).

Doar că miercurea asta, am avut altă poveste. Și nu vine de la oricine, deoarece, prin urmare, tatăl lui Joel Embiid, Thomas, a făcut un pas pentru a aduce o versiune diferită de cea de bază. Acesta este ceea ce a spus el conform RFI.

„Joel nu a inițiat proceduri de naturalizare. Autoritățile franceze au venit la el. »

Ah. Imediat nu este același discurs. După cum am subliniat în Apéro-ul zilei, care parcurge întregul dosar, acest lucru nu pune sub semnul întrebării faptul că aceste proceduri administrative sunt într-adevăr în desfășurare și nici nu schimbă tenul dezbaterii privind latura etică a potențialului. naturalizarea lui Embiid pentru a integra Blues. Dar inevitabil, dacă inițiativa vine din tabăra franceză în loc de tabăra lui Joel, chiar nu suntem pe aceeași dinamică. Ne amintim că mai mulți jucători francezi s-au opus venirii lui Embiid în EDF în urmă cu patru ani, Evan Fournier în frunte, acesta din urmă declarând în special că „a juca pentru o țară fără a avea legături era deranjant”. Este un discurs pe care l-am auzit mult în ultimele zile, chiar dacă vrem să ne amintim că legăturile lui Embiid cu Franța nu sunt inexistente, el care are familie în Franța și știe să vorbească franceza. . Deci, dacă într-adevăr autoritățile franceze l-au contactat mai întâi pe Joel pentru a integra un jucător de calibru MVP, având în vedere marile termene care urmează, ne spunem că ipoteza de a-l vedea într-o zi pe Embiid în albastru este poate chiar mai plauzibilă decât de obicei. . Pentru că nu luăm astfel de inițiative fără să fi avut o adevărată reflecție internă în amonte.

Fie că acești pași provin de la Joel sau de la autoritățile franceze, federația cameruneană vede la rândul ei neapărat cu o vedere vagă ipoteza unei naturalizări a lui Embiid în ciuda legăturilor sale slabe cu Franța. Camerunul și-ar dori, evident, să vadă cel mai mare talent al său din toate timpurile apărând culorile națiunii sale pentru a o duce la culmi neajunse până acum.

„Sunt șocat, găsesc că este mai plină de satisfacții pentru el să meargă la o provocare în care Camerunul nu a participat niciodată la Cupa Mondială sau la Jocurile Olimpice, decât să meargă la o echipă care este capabilă să câștige totul fără el. »

Yves Tsala, șeful federației de baschet din Camerun

Situația este complexă și nu este ușor de văzut clar. Cu siguranță vom ști mai multe odată ce Joel Embiid va vorbi pe această temă, el care trebuie să facă o declarație după opoziție Heat – Sixers în Playoff conform RFI. Aceeași sursă a mai indicat că federația cameruneană va „a lua act” de viitoarea alegere a lui Jojo. Pe scurt, va trebui să urmărim acest lucru foarte atent în zilele ce vor urma.

Sursa text: RFI

Add Comment