Rondelle libre | Kaiden Guhle, un solide choix au 16e rang en 2020

Două dintre cele trei pietre prețioase ale Canadiensului (împreună cu Nick Suzuki), Cole Caufield și apărătorul Kaiden Guhle, au fost selectați 15e și 16e respectiv, în 2019, apoi în 2020, de Marc Bergevin și Trevor Timmins.


Guhle a devenit în curând parte din prima pereche de apărare a Canadiensului la doar 20 de ani, ocupă locul al treilea printre începătorii NHL în ceea ce privește timpul pe gheață, în spatele a două alegeri de top cinci, Owen Power și Jake Sanderson, și are 8 puncte în 21 de jocuri. , sau 31 de puncte într-un sezon întreg.

Tânărul din Edmonton impresionează nu doar prin calmul, ci și prin marea sa mobilitate, robustețea și luarea deciziilor cu pucul. Au existat, totuși, sceptici când Canadiens l-au ales în 2020. Au pus sub semnul întrebării amploarea plafonului său ofensiv, cu un sezon de 40 de puncte în 64 de jocuri în anul său de eligibilitate.

Este evident că este devreme să tragem concluzii din vintage 2020, dar să vedem unde sunt cei cincisprezece jucători recrutați înaintea lui, din punct de vedere al producției.

1– Alexis Lafrenière, extrem, New York


FOTO JOHN MUNSON, ARHIVE DE PRESA ASOCIATE

Alexis Lafreniere

Quebecerul produce într-un ritm ceva mai susținut la începutul sezonului, cu 10 puncte, inclusiv 3 goluri, în 21 de meciuri, după ce a strâns 52 de puncte în primele 135 de meciuri din carieră, dar sperăm la mai multe la New York. Lafrenière este încă blocat în a treia linie.

2– Quinton Byfield, centru, Los Angeles

Acest tânăr colos de 6 picioare și 5 inci este unul dintre cei mai tineri din cuvée, fiind născut în august. Este mai mult un proiect pe termen lung pentru Kings. Și-a împărțit timpul între Liga Americană și NHL anul trecut și tocmai a fost trimis înapoi la minori în această toamnă, după opt meciuri în NHL, unde a avut trei puncte. Are aproape un punct pe meci cu Ontario Reign.

3 – Tim Stützle, centru, Ottawa

Acest neamț ar fi probabil prima alegere în general dacă repeșajul ar fi făcut din nou astăzi. El este deja stabilit ca prim centru și are 22 de puncte în 21 de meciuri în acest sezon, după ce a produs 58 de puncte anul trecut. Ne-am dori însă un angajament mai bun în zona defensivă din partea lui.

4– Lucas Raymond, extrem, Detroit


FOTO JOSE JUAREZ, ARHIVE DE PRESĂ ASOCIATE

Lucas Raymond

Raymond a surprins lumea de hochei anul trecut cu 57 de puncte la vârsta de 19 ani. Aproape că a furat trofeul Calder de la coechipierul Moritz Seider, care a fost ales al șaselea la general cu un an înaintea lui. Producția sa este puțin mai mică anul acesta, 14 puncte în 21 de jocuri, dar rămâne un contributor important pe linia a doua cu Andrew Copp și Tyler Bertuzzi. Sosirea lui David Perron și Dominik Kubalik l-a împins înapoi pe această linie și pe al doilea val pe jocul de putere, de notat.

5– Jake Sanderson, apărător, Ottawa

În ciuda eșecurilor senatorilor, Sanderson îndeplinește așteptările la Ottawa. Are deja 11 puncte, este al treilea la utilizare în spatele lui Thomas Chabot și Artem Zub și recordul său de +4 este cel mai bun din echipă. Sanderson, stabilit în a doua pereche cu Travis Hamonic, este un fundaș complet care este folosit în superioritate numerică ca scurt de bărbat.

6– Jamie Drysdale, apărător, Anaheim

Fără îndoială cel mai mare potențial ofensiv al acestui cuvée în apărare. Drysdale, un dreptaci, a avut 32 de puncte anul trecut, dar o accidentare gravă la umăr ia încheiat sezonul după doar opt meciuri.

7– Alexander Holtz, extrem, New Jersey


FOTO BRIAN SEVALD, ARHIVELE SPORTIVE USA TODAY

Alexander Holtz

Avem răbdare cu tinerii din New Jersey. Holtz a petrecut cea mai mare parte a sezonului trecut în Liga Americană, unde a avut 51 de puncte, inclusiv 26 de goluri, în 52 de meciuri. Tocmai a fost rechemat de diavoli, unde este folosit cu moderație într-o linie a patra.

8– Jack Quinn, extrem, Buffalo

Unii recrutori au avut îndoieli cu privire la el pentru că a explodat brusc în rândurile juniorilor și este un târziu în jargon sportiv, adică unul dintre cei mai bătrâni din clasa sa datorită datei de naștere, dar Quinn a dominat în mod scandalos în Liga Americană la doar 20 de ani anul trecut, cu 61 de puncte în 45 de jocuri, are 10 puncte în 17 jocuri până acum ca parte. din a doua linie a lui Sabres cu Dylan Cozens și JJ Peterka.

9– Marco Rossi, centru, Minnesota

Rossi nu a fost unanim să intre în draft, în ciuda sezonului său de 120 în 56 pentru André Tourigny la Ottawa, deoarece centrele dominante de 5 picioare 9 sunt rare în NHL. Grav afectat de COVID, el a pierdut aproape un an în urmă cu două sezoane, dar a revenit cu 53 de puncte în Liga Americană în primul său an ca profesionist. A început sezonul în NHL, dar tocmai a fost trimis înapoi la minori după 16 meciuri în care a strâns un singur pas, într-un joc împotriva Canadiensului.

10– Cole Perfetti, centru, Winnipeg


FOTO MARK J. TERRILL, ARHIVE DE PRESĂ ASOCIATE

Cole Perfetti

Jets nu regretă alegerea lor. Tânărul s-a descurcat bine în Liga Americană anul trecut și a primit o rechemare binemeritată. A fost mutat în aripa stângă a primei linii cu Mark Scheifele și Blake Wheeler pentru că Pierre-Luc Dubois ocupă poziția de centru secund și contribuie la succesul surprinzătoarelor Jets cu 11 puncte în 20 de jocuri până acum.

11- Yaroslav Askarov, portar, Nashville

Predatorii sperau probabil să lovească un home run precum Tampa Bay Lightning prin alegerea unui portar rus în primele cincisprezece. Dezvoltarea tânărului a fost punctată de suișuri și coborâșuri, dar a trecut Atlanticul în această vară și s-a alăturat academiei Predators din Milwaukee, unde are scor 8-3, un GAA de 2,73 și un procent de salvare de .903. El este încă foarte tânăr și portarii durează de obicei mai mult să se dezvolte.

12– Anton Lundell, centru, Florida

Lundell a avut un mare începător anul trecut, cu 44 de puncte în doar 65 de jocuri, dar, ca și restul echipei, performanța sa a fost în declin în acest sezon. Cu toate acestea, a strâns 12 puncte în 22 de jocuri. Tocmai a împlinit 21 de ani și te întrebi dacă are un plafon mare în atac, dar rămâne un centru solid și o alegere bună.

13– Seth Jarvis, extremă, Carolina


FOTO CHRIS O’MEARA, ARHIVE DE PRESĂ ASOCIATE

Seth Jarvis

Hurricanes au primit această alegere cadou de la Maple Leafs, care au fost atât de blocați de plafonul salarial încât au renunțat la o astfel de alegere pentru a scăpa de contractul lui Patrick Marleau. Jarvis, în vârstă de 20 de ani, l-a devansat rapid pe Jesperi Kotkaniemi și a strâns 40 de puncte într-un rol ofensiv, dar producția sa a scăzut la 9 puncte în 22 de jocuri anul acesta. Îl menținem totuși în prima linie cu Sebastian Aho și Martin Necas, în timp ce Kotkaniemi tocmai și-a recăpătat locul în centrul liniei secunde cu Andrei Svechnikov și Stefan Noesen.

14– Dylan Holloway, extrem, Edmonton

Fostul coechipier al lui Cole Caufield de la Universitatea din Wisconsin este un atacant pe care încercăm să-l dezvoltăm cu răbdare la Oilers. O accidentare la încheietura mâinii i-a sabotat sezonul anul trecut, fiind nevoit chiar să-l opereze de două ori, dar a reușit totuși să adune 22 de puncte în 33 de meciuri la Bakersfield, în Liga Americană. Are trei puncte în 18 meciuri în acest sezon pe o linie a treia, dar are ceva de-a face cu accidentările sale.

15– Rodion Amirov, extrem, Toronto

Leafs au primit o alegere în prima rundă prin schimbul lui Kasperi Kapanen cu Penguins. Amirov a fost lovit de dramă în februarie, când a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier. A suferit cu succes patru serii de chimioterapie și s-a alăturat din nou anturajul Maple Leafs, dar o recidivă din ultimele săptămâni l-a forțat să se întoarcă acasă pentru a urma din nou un tratament. CEO-ul clubului său KHL, Rinat Bashirov, a declarat în acest weekend că tânărul trece printr-o perioadă dificilă cu tratamentele sale și că nu poate fi vizată o perioadă de revenire la joc. Sănătatea rămâne, evident, singura problemă în cazul lui în acest moment.

Probleme cu portarul la New York?

Igor Shesterkin nu a făcut niciun secret după o altă înfrângere a Rangers, a fost de-a dreptul rău într-o altă înfrângere a Rangers, 5-3 în fața Devils luni. Câștigătorul Trofeului Vezina a permis opt goluri în ultimele sale două jocuri, iar rezerva lui Jaroslav Halak este și mai rău de la începutul sezonului.


FOTO JOHN MINCHILLO, ARHIVE DE PRESA ASOCIATE

Igor Shesterkin

Rangers nu domină ca anul trecut și ar fi ieșit din playoff dacă ar începe astăzi. Au un singur punct mai mult decât Canadiens, cu două jocuri mai puțin de jucat.

Editorialistul de New York PostLarry Brooks, este totuși dur în criticile sale la adresa portarului, care a purtat acest club pe umeri anul trecut și are încă un procent de salvare de .913 în acest sezon.

Add Comment