Rock en Seine s-a umplut de public și sunete, după doi ani de tăcere

La sfârșitul după-amiezii, duminică 28 august, trei dintre liderii Rock en Seine, organizat la Domeniul Național Saint-Cloud (Hauts-de-Seine), au fost mulțumiți. După doi ani fără festival, din cauza restricțiilor de sănătate din cauza pandemiei de Covid-19, publicul a fost, de joi, 25 august până duminică, 28 august, masiv la întâlnirea ultimului, cronologic, dintre marile festivaluri rock ale verii. .

Acestea sunt „150.000 de oameni care au venit” pe site, a spus Matthieu Ducos, directorul festivalului. Capacitatea maximă de „40.000 de oameni, a fost atins joi, sâmbătă și duminică”, lăsând doar vineri o prezență de 30.000 de persoane. Un succes datorat parțial „câteva exclusivități” – inclusiv Arctic Monkeys, Tame Impala, Kraftwerk, James Blake etc. –, a explicat Emmanuel Hoog, managing director al Combat, grupul care reunește interesele în media și cultură ale omului de afaceri Matthieu Pigasse (acționar ca individ al Lume), care deține, în egală măsură cu AEG Presents France – una dintre diviziile gigantului american AEG – festivalul.

O Groapă de Aur care poate găzdui 3.000 de persoane

Arnaud Meersseman, Managing Director al AEG Presents France, a preluat conducerea discuțiilor „întrebarea enervantă”, o controversă care a agitat rețelele de socializare. Cel de la Goldent Pit, spațiu rezervat în fața scenei principale pentru o mică parte a publicului care a plătit un supliment la prețul de intrare: în loc de 69 de euro prețul normal, 89 de euro pentru a avea acces la ea sau 99 de euro. pentru a beneficia în plus de facilitățile „grădinii”, în spatele aceleiași mari scene. Câteva șezlonguri, mese, corturi – inclusiv cel mic care servește drept spațiu de lucru pentru presă – și toalete mai puțin aglomerate.

Extinderea și instalarea zonei VIP a fost cauza unor mesaje pe rețelele de socializare și a protestelor publicului în acest an.

Înființarea unui spațiu rezervat cu cost suplimentar a fost inaugurată în 2018 la Rock en Seine, fără a face furori. Dar este amplasarea ei, în fața scenei mari, și extinderea suprafeței sale care au fost cauza în acest an a câtorva mesaje pe rețelele de socializare și a protestelor publicului, care au revenit la urechile organizatorilor. Accesul VIP anterior, acum Golden Pit – la care presa nu are acces – fusese instalat pe o latură a scenei principale, delimitată de bariere metalice, pentru câteva sute de persoane.

Acolo ar putea găzdui până la 3.000 de persoane, ocupând o lungime de aproximativ 25 de metri jumătate din partea din față a scenei principale, cu o adâncime care îi obligă pe fanii cărora le place să fie în primele rânduri să se întoarcă cu 15 metri înapoi. Care fani au observat, ca și noi, că în afară de marele concert de seară, unde era plin, Golden Pit era în restul timpului mult mai puțin plin. Domnul Meersseman, după ce a amintit că substituenți identici, intitulați în general „pătrat de aur”, există de ani de zile în multe săli, arene și stadioane, a indicat că echipa s-ar „gândi” la dimensiunea și locația structurii pentru următoarea ediție. a festivalului.

Intensitatea lui Nick Cave și psihedelia lui Tame Impala

Pentru a reveni la elementele de bază, la muzică, mai mult de optzeci de trupe erau în cartelă. Dacă în prima zi, joi 25 august, au prezentat o majoritate de grupuri rock cu chitare (performanțe excelente ale Yard Act sau Idles), pop, soul, funk, electro erau atunci în program. Printre momentele care ni s-au părut cele mai frapante vineri: ciudățenia populară a neozeelandezului Aldous Harding, zborurile psihice și krautrock ale The Liminanas – cu un tribut vizual adus grupului german Can –, fantezia pop a celor patru londonezi ( venind de peste tot) din Los Bitchos, spectacolul Kraftwerk, intensitatea concertului nocturn al australianului Nick Cave.

Citeste si: Articol rezervat abonaților noștri Electronica minimalistă a Kraftwerk în noaptea de Rock en Seine

Sâmbătă, clapeista american Robert Glasper și-a făcut auzite abordarea sufletească și hip-hop, hrănit de practica sa de jazz și știința sa a improvizației; singur la pian sau la chitară, cântăreața November Ultra, voce superbă, a oferit momente emoționante; Lewis Ofman, cu trei tastaturi, inclusiv două Moog, a oferit un electro ambulant. Sâmbăta aceasta s-a încheiat cu sunet și lumină grozavă cu grupul australian Tame Impala, la cel mai bun moment când psihicul și trecutul său pop este pus în joc. fragil, de englezoaica Holly Humberstone, groove-ul afro-beat și funky al napolitanilor din Nu Genea Live Band, cu percuție, saxofon, puterea vocală a cântăreței, precum și clasa de soul și pop a londonezei Olivia Dean.

Citeste si: Articol rezervat abonaților noștri Chitare în forță și prezență irlandeză la deschiderea Rock en Seine

Add Comment