Producătorii de automobile boicotează Elon Musk și Tesla plătește prețul

Producătorii de automobile au boicotat Twitter de când Elon Musk a preluat platforma. Nu este vorba doar de publicitate, ci de dorința de a evita rețeaua.

Preluarea Twitter de către Elon Musk a schimbat drastic managementul rețelei de socializare. Dar de la această operațiune, mai mulți concurenți Tesla au boicotat total platforma.

Brandurile încetiniseră rapid sau chiar încetaseră să facă reclame pe Twitter, de îndată ce preluarea a fost oficializată. Acesta a fost cazul General Motors, care și-a retras toate investițiile a doua zi.

Stellantis făcuse la fel, grupul justificând că așteaptă să înțeleagă situația platformei în acest început al erei Musk. Alte companii din afara lumii auto, precum United Airlines sau lanțul CBS, au anunțat, de asemenea, că vor opri reclamele și, respectiv, comunicarea pe Twitter.

Dar din partea producătorilor, în Statele Unite are loc un adevărat boicot. Audi SUA nu a mai postat pe Twitter din 28 octombrie, Chevrolet din 27 octombrie și Cadillac din 18 octombrie.

Aceste mărci nu au părăsit platforma, unde răspund la întrebările clienților lor. Unii dintre ei sunt de altfel vehemente, denuntand politizarea acestor decizii si presupusele wokism constructori care se opun lui Musk.

Unii omologi ai lui Elon Musk au părăsit platforma. Este cazul lui Mary Barra, CEO al General Motors, și al lui RJ Scaringe, CEO al Rivian. Nu au mai postat pe Twitter de la preluarea de către miliardar. Henrik Fisker și-a anunțat între timp plecarea imediată pe Instagram.

Jaguar Land Rover a anunțat, la rândul său, o recrutare masivă de personal… concediat de Musk! Grupul auto va alege într-adevăr printre victimele politicii Twitter pentru a-și consolida liniile.

Efecte adverse pe Twitter…

Cu toate acestea, nu credeți că acest boicot al Twitter este organizat din pură frustrare față de Musk. Gestionarea Twitter de către miliardar provoacă probleme platformei, care chiar părea în pragul colapsului săptămâna trecută.

Musk a lansat într-adevăr o campanie de încărcare a unui abonament pentru a avea faimosul „Blue Check”. Aceasta a fost marca conturilor certificate în trecut, iar acum este cea a membrilor premium ai rețelei. Dorința de a face Twitter profitabil l-a determinat și pe Elon Musk să concedieze un număr mare de angajați.

Acest lucru a provocat plecarea a sute de alți oameni, astfel încât compania a pierdut mai mult de 80% din forța sa umană. Cu, desigur, consecințe asupra bunei funcționări a platformei, care suferă de încetiniri și alte probleme legate de modulele externe, precum dubla autentificare.

Pentru a depăși problemele tehnice, Musk a reangajat mai mulți ingineri în grabă. Managementul de zi cu zi, care reflectă o lipsă gravă de viziune pe termen lung și are efecte dăunătoare asupra Twitter.

Mai rău, aceste efecte sunt catastrofale pentru Tesla, care a suferit încă din primăvara preluării Twitter. În octombrie 2021, evaluarea mărcii a ajuns la 1 trilion de dolari. La acea vreme, prețul unei acțiuni era de 400 de dolari.

… dar și pe Tesla!

În aprilie, valoarea unei acțiuni Tesla era încă de 380 USD. Dar, de îndată ce propunerea de preluare a Twitter a fost anunțată, acțiunile Tesla au scăzut la 224 de dolari în mai puțin de două luni. În special din cauza faptului că Musk a vândut 4 miliarde de acțiuni Tesla pentru a finanța preluarea Twitter.

Când omul de afaceri a anunțat în sfârșit că nu va cumpăra platforma, a avut efectul opus. De mai multe ori între august și septembrie, stocul Tesla a depășit 300 de dolari. Dar de la preluare, a fost o coborâre în iad pentru brand.

Astăzi, acțiunile Tesla valorează 182 de dolari, după ce au atins 166 de dolari în urmă cu o săptămână, când Twitter era cel mai prost. Semn, dacă ar fi nevoie, că soarta celor două mărci este legată. Evaluarea generală a Tesla are, de asemenea, de suferit, deoarece acum este de 573 de miliarde de dolari.

Nimic de care să vă faceți griji, desigur, dar nimic de care să ne îndoiesc de capacitatea lui Musk de a avansa valoarea Tesla pe termen lung. Și întrebați-vă din nou despre speculațiile pe care le generează prin comunicare. Ne amintim că comisia de bursă îl blocase în 2018 pentru că a anunțat retragerea Tesla de pe bursă pe rețelele de socializare.

Acest management pare să fie din nou pe ordinea de zi pentru Musk, care și-a făcut din Twitter spațiul său de comunicare. Având în vedere creșterea de 300% pe care compania a experimentat-o ​​între martie 2020 și octombrie 2021, prăbușirea valorii Tesla poate ridica, totuși, întrebări cu privire la proiectele secundare ale lui Musk.

Citeste si
Când CEO-ul Volkswagen o provoacă pe Tesla pe Twitter

Add Comment