Procesul Johnny Depp-Amber Heard rezumat înainte de verdict

JUSTITIE – De data aceasta, poate fi cea potrivita. Marți, 31 mai, cei șapte jurați din procesul ultra mediatizat dintre Johnny Depp și Amber Heard se întorc în instanța de la Fairfax, lângă Washington, pentru a-și relua deliberările, discuțiile lor de vinerea trecută nefiind rezultat într-o decizie. uzual.

Cine dintre Johnny Depp sau Amber Heard a afectat reputația celuilalt? În timp ce cel de-al doilea a cerut juriului să respingă plângerea primei de defăimare pentru a „o lăsa să-și continue viața și să-și crească copilul”, actorul de la Hollywood pretinde daune în valoare de 50 de milioane de dolari, estimând că tribuna în care fosta lui soție îl acuză (fără numindu-l) de violență domestică i-a distrus cariera și reputația.

De când a început la jumătatea lunii aprilie, procesul celor doi americani a făcut mult gălăgie. Starul Piraților din Caraibe a dat asigurări că nu a ridicat niciodată mâna asupra lui Amber Heard, cu care a fost căsătorit cincisprezece luni, din 2015 până în 2017. Nu este ceea ce spune actrița în vârstă de 36 de ani. , după plângerea depusă de fostul ei soț, l-a acuzat, la rândul său, de defăimare. Pentru ea, el este „un monstru”.

Nu este prima dată când cei doi foști se trezesc în instanță și nici că viața lor privată a ajuns pe prima pagină a ziarelor. Ca și cu ocazia divorțului lor, un proces anterior inițiat de Johnny Depp împotriva cotidianului britanic Soarele au expus, în 2020, multe detalii sordide ale altercațiilor lor din trecut.

Acest al doilea act juridic a fost urmărit în mod deosebit în presă, la televiziunea americană (unde a fost transmis în direct) și pe rețelele de socializare. Pe TikTok, în special, Amber Heard a fost ținta unei revărsări violente de ură misogină întreprinsă de fanii lui Johnny Depp, așa cum acest articol de la Lume.

De ce cazul a generat atâtea reacții? Pe măsură ce ne apropiem de decizia finală, unde suntem? The HuffPost vă invită să reveniți punct cu punct asupra a ceea ce trebuie să știți pentru a înțelege mai bine această încercare extraordinară.

Johnny Depp, 58 de ani, și Amber Heard, 36 de ani, s-au cunoscut pe platourile de filmare Rom expres în 2009. Abia în 2012 au apărut oficial împreună. Se despărțise de fosta lui iubită, Vanessa Paradis. Ea, de la fostul ei partener, fotograful Tasya van Ree. Câțiva ani mai târziu, se căsătoresc. În mai 2016, Amber Heard a cerut divorțul.

Ce s-a întâmplat? Zvonurile despre motivele despărțirii lor sunt răspândite. În actele pe care le-a depus pentru divorț, Amber Heard mărturisește „un incident grav care a avut loc în decembrie 2015 în care [elle a] foarte speriat pentru [sa] viaţă”. Când în instanţă începe procedura de divorţ, iar sub ochii tabloidelor, actriţa este văzută cu vânătăi pe faţă. Johnny Depp ar fi aruncat un iPhone în faţă în timpul unei ceartări cu câteva zile mai devreme, potrivit unei plângeri. depusă de Amber Heard, după cum a raportat revista Taietura.

Actorul a negat toate acuzațiile. Un acord s-a ajuns în sfârșit în vara lui 2016. „Relația noastră a fost intens pasională și uneori volatilă, dar mereu legată de dragoste”, au declarat ei public. Amber Heard și-a retras plângerea. Cât despre Johnny Depp, acesta i-a plătit șapte milioane de dolari. O sumă pe care actrița a intenționat să o doneze unor asociații, dar care până la urmă nu a făcut-o. Într-adevăr, Uniunea Americană pentru Libertăți Civile (ACLU) susține că a primit „doar” 1,3 milioane de dolari de la el. Totuși, înțelegerea amiabilă găsită între cele două vedete nu a pus capăt disputei.

Procesul, care a avut loc de la mijlocul lunii aprilie, lângă Washington, provine dintr-o rubrică publicată în 2018 în washington post și în care Amber Heard s-a descris ca fiind o „victimă a violenței domestice” hărțuită de societate după ce a ieșit din tăcere cu doi ani mai devreme. Actrița nu l-a citat niciodată pe Johnny Depp, dar evenimentele relatate au lăsat puține îndoieli cu privire la bărbatul pe care l-a implicat.

După publicarea acestui forum, actorul a decis să introducă un proces pentru defăimare împotriva lui Amber Heard, pretinzând daune în valoare de 50 de milioane de dolari. „Platforma, care îl acuză implicit pe Johnny Depp că este un soț abuziv, este categoric falsă” și își propune să „genereze publicitate pozitivă” în jurul lui Amber Heard, a susținut apărarea acestuia. Este în statul Virginia, unde washington post este tipărită și unde cadrul legal este mai favorabil plângerilor de defăimare decât în ​​California, locul de reședință al celor două vedete, că și-a depus plângerea.

Actrița a contraatacat apoi, depunând la rândul său o plângere pentru defăimare pentru a obține 100 de milioane de dolari. „Plângerea zadarnică depusă de Johnny Depp împotriva lui Amber Heard prelungește abuzurile și hărțuirea” pe care i le-a impus în timpul căsătoriei, a spus actrița.

  • Precedentul de la Londra

Acest scenariu seamănă în mod ciudat cu cel care a avut loc în 2020 la Londra. Doar că, la acea vreme, Johnny Depp dăduse în judecată casa de editură a tabloidului Soarele după un articol care îl înfățișa ca pe un soț abuziv. Pentru a-și dovedi buna credință, tabloidul o chemase la bar pe fosta lui soție. Ea descrisese o duzină de agresiuni comise de un soț transformat într-un „monstru” prin consumul excesiv de droguri.

La cârmă, a recunoscut că a consumat prea multe droguri și alcool, dar a susținut că nu a ridicat niciodată mâna asupra unei femei, susținut în acest sens de mărturiile scrise ale fostelor sale însoțitoare Vanessa Paradis și Winona Ryder. Justiția britanică a decis în cele din urmă în favoarea tabloidului, considerând că „majoritatea mare a presupuselor atacuri fusese dovedită”.

Au fost apoi expuse multe detalii sordide. În timpul procesului, actorul american și-a acuzat în special soția că și-a făcut nevoile pe patul conjugal în 2016. Ar fi făcut fotografii pentru a ține evidența acestei „glume” de prost gust. Amber Heard a recunoscut că l-a lovit pe actor într-un incident din 2015 pentru a-l împiedica să-și împingă sora, Whitney Henriquez, pe scări. Mai multe relații, inclusiv una cu actorul James Franco și alta cu șeful Tesla, Elon Musk, au fost, de asemenea, acuzate de el.

Noul proces a dezvăluit noi controverse. Încă din primele zile de audiere, am aflat de existența unor mesaje trimise în 2013 de Johnny Depp prietenilor în care scria că dorește să o „ardă pe Amber” și „să sărute lângă cadavrul ei ars, pentru (s) să se asigure că „era moartă”.

Johnny Depp a minimalizat cruzimea acestor remarci vorbind despre „neînțelegere”. „Este doar umor ireverent, abstract”, a explicat vedeta de la Hollywood. Este o referință Monty Python.” Echipa sa de avocați a contestat în mare măsură relevanța mesajelor private, schimbate între actor și apropiații săi, pe care apărarea a încercat să le adauge ca probe în dosar.

Anterior, actorul a deplâns că a pierdut totul, că Amber Heard i-a schimbat viața și reputația pentru totdeauna. El a asigurat că a pierdut, „indiferent de rezultatul procesului”. Potrivit lui, mediatizarea acestei presupuse violențe a pus capăt carierei sale. „Nu a durat mult până când Disney a decis să mă retragă din saga Piratii din Caraibe”, a denunţat el. Alt exemplu: Animale fantasticefranciză în care a fost înlocuit de Mads Mikkelsen.

Cât despre Amber Heard, ea a părut supărată în timpul proiecției unui videoclip pe care îl filmase fără știrea soțului ei la acea vreme, despre care vedem trântind violent ușile dulapurilor din bucătărie înainte de a pleca. servi un pahar mare de vin. Și la cârmă, ea a descris violul a cărui victimă a fost, în timpul unei șederi în Australia, la doar o lună după căsătoria lor din 2015.

Acest lucru ar fi avut loc după o ceartă violentă în timpul căreia actorului i s-a tăiat capătul degetului mijlociu drept și a fost internat. El susține că este fragmentul unei sticle de vodcă aruncat de Amber Heard. Ea, că s-a rănit. Apoi și-a folosit sângele pentru a înscrie mesaje jignitoare pe pereții, oglinzile și abajururile casei lor de închiriat.

  • „telenovela” rețelelor

Chiar dacă câteva sute de persoane îl salutau în fiecare dimineață în instanță pe Johnny Depp, pasiunile s-au dezlănțuit pe rețelele de socializare și în special pe TikTok, unde hashtag-ul #JusticeForJohnnyDepp a generat peste 15,3 miliarde de „vizionări”. Asta în favoarea lui Amber Heard, vreo 8 milioane.

Ostilitatea față de ambasadorul organizației pentru drepturile civile CLU pentru violența domestică a fost foarte puternică, internauții acuzând adesea actrița, mai puțin cunoscută decât fosta ei parteneră, că vrea să vorbească despre ea. Potrivit avocatului său, Elaine Bredehoft, viața lui Amber Heard „a devenit un iad” de la începutul procesului.

Campaniile de cyberbullying la care a fost ținta pot dovedi acest lucru. Ca și în procesul precedent, aceștia au urmat în general declarațiile avocaților lui Johnny Depp. Tot în acest context o petiție de eliminare a actriței din film Aquaman 2 a strâns milioane de semnături. Este, până în prezent, una dintre cele mai semnate zece petiții de pe internet.

Potrivit lui Jason Mollica, profesor de comunicare la Universitatea Americană intervievat de AFP, internauții și-au exprimat aici „opinia fără a fi experți în justiție”. Acest proces a scos la iveală, potrivit lui, „cele mai sclipitoare părți ale cazului, dar s-ar putea să nu avem niciodată adevărul, îngropat în apele noroioase ale rețelelor de socializare”.

Vezi și mai departe The HuffPost: Argumentele din proces dintre Johnny Depp și Amber Heard au ajuns la sfârșit

Add Comment