podgoria Nantes. Magazinul local Emplettes et Pipelettes își închide porțile: explicăm de ce

La puțin peste un an de la deschiderea Emplettes et Pipelettes în Maisdon-sur-Sèvre, în podgoriile Nantes, Emilie Deniaud și Marion Djako, managerii, închid ușile magazinului alimentar local în această sâmbătă, 29 octombrie 2022, fără tragere de inimă , dar fără regret și de comun acord. O vânzare la lichidare este planificată toată ziua cu promoții pentru lichidarea stocului și a mobilierului. ©HSM

Aceasta este o veste care mișcă clienții fideli aimagazin alimentar local de Maisdon-sur-Sevreîn podgoria Nantes. Cumpărături și pipete cu siguranță își va închide ușile Sâmbătă, 29 octombrie 2022la puțin peste un an de la deschiderea sa la sfârșitul lunii august 2021.

Echilibrul financiar și personal greu de menținut

Cei doi manageri Emilie Deniaud și Marion Djakoa luat această decizie fără tragere de inimă, darun acord comun. „Motivul este destul de simplu: nu aveam suficient să plătim cu normă întreagă și cu jumătate de normă și era imposibil să gestionăm o singură persoană având în vedere orele de funcționare”, explică aceștia.

De când realizarea terasei anul trecut, unde au servit băuturi locale și mese de aperitiv, Emilie și Marion au fost într-adevăr deschise 7 zile pe săptămână. „Am ajuns la limita echilibrului pe care ne-am stabilit-o între viața profesională și viața personală”, recunosc aceste două mămici.

O situație economică proastă

Totuși, până acum câteva luni, ei credeau în asta. Numerele realizat de magazin chiar și-au depășit previziunile. „Lucrurile s-au schimbat în această vară. Odată cu situația economică, tendința a fost descendentă în prezență și în coșul mediu”.

Un fenomen de legat și de deschiderea a Crossroads Express în oraș în iunie trecut? „Nu vrem să intrăm în asta”, răspund cei doi prieteni, care susțin că „nu regretă și nu dau vina pe nimeni”.

Nu avem suficientă retrospectivă pentru a ști dacă a avut impact, dar în orice caz, cert este că această scădere pe care am trăit-o, suferă și celelalte magazine în același spirit cu ale noastre.

Emilie Deniaud și Marion Djako

Ce viitor pentru sediul Emplettes și Pipelettes?

În loc să fie încăpățânați și să riște să se găsească într-o poziție delicată în care nu mai puteau plătiți furnizorii lor, cele două tinere au decis așadar să înceteze. „Noi punem magazin în vânzare la sfârșitul lunii august sperand sa gasesc un cumparator. Am avut atingeri, dar nu a reușit. Așa că am decis să stabilim o dată de închidere. Ar fi fost mai bine pentru toată lumea dacă ar fi fost dus înapoi, dar așa stau lucrurile ”, recunosc ei. „Deci nu știm ce va fi cu locația, nu ne mai privește”.

Și pentru manageri?

Din această experiență, Emilie și Marion vor așadar să rețină doar ce este mai bun. „Ne-am propus pentru un an altă ofertă de consum (prin pariu pe local și organic, ndr.), am făcut parte dintr-un ecosistem pozitiv care se dezvoltă în podgorie și suntem foarte mulțumiți de asta”.

Videoclipuri: în prezent pe Actu

Emilie, care își părăsise slujba în domeniul medical pentru a se lansa 100% în această nouă aventură, își va căuta așadar de lucru.

Nu știu dacă aș face același lucru, vreau să folosesc ceea ce am învățat aici: înființarea, conducerea și administrarea unei afaceri, relațiile cu clienții și furnizorii de asemenea. A fost foarte plină de satisfacții.

Emilie Deniaud

Marion și-a reluat jobul cu normă întreagă în inginerie socio-urbană din septembrie, ea care începuse cu jumătate de normă să realizeze acest proiect.

Promoții în tot magazinul

Prin urmare, o pagină este întoarsă pentru cei doi treizeci și ceva de ani, dar înainte de asta, a magazin-zi goală se organizează mâine, Sâmbătă, 29 octombrie 2022, de la 10 la 18 la Emplettes et Pipelettes: „Totul trebuie să meargă, produse, echipamente, mobilier… Totul este la – 30%. Aceasta este o oportunitate de a-i anticipa cadouri de Craciun„, invită ei.

De asemenea, ocazia de a le oferi un ultim „bună ziua” și de a-i felicita pentru această scurtă dar frumoasă aventură împărtășită cu locuitorii toastind cu ei.

Cumpărături și pipelette, 18 rue de la Mairie din Maisdon-sur-Sèvre. Zi de promoție vineri, 28 octombrie cu – 30% la produsele proaspete și – 50% la restul magazinului. Mâine, sâmbătă 29 octombrie, ultima zi de deschidere sub formă de vânzare la lichidare cu vânzarea a ceea ce va rămâne pe stoc și a întregului mobilier și utilaj.

Ți-a fost de ajutor acest articol? Rețineți că puteți urmări L’Hebdo de Sèvre et Maine în secțiunea Știrile mele. Într-un singur clic, după înregistrare, vei găsi toate știrile orașelor și mărcilor tale preferate.

Add Comment