Nicolas Batum vorbește despre dosarul Joel Embiid din echipa Franței

Acesta este subiectul fierbinte al momentului pentru fanii de baschet din Franța: Joel Embiid ar putea obține naționalitatea franceză pentru a juca cu echipa Franței. Chestionat de Antoine Bancharel de la ziarul l’Équipe, Nicolas Batum şi-a dat cu părerea despre o posibilă sosire a lui Jojo în tricoul albastru.

Fanii tricolori au fost în stare de șoc încă de la începutul săptămânii. Joel Embiid, superstarul Sixers și candidat la MVP ar fi demarat procedurile administrative pentru obținerea naționalității franceze, ceea ce i-ar permite să fie chemat de Vincent Collet în cadrul echipei Franței. O astfel de bombă nu i-ar putea lăsa pe observatori indiferenți și de luni părerile sunt mai mult decât împărțite. Sunt cei care insistă pe legătura slabă dintre jucător și Franța (nu a trăit și a jucat niciodată acolo) și sunt cei care salivează din timp la ideea de a integra o echipă dintre cei mai buni jucători ai lumii. care a crescut din ce în ce mai mult în ultimii ani, căzând cu doar cinci puncte în spatele echipei SUA pentru aurul olimpic. În toată această tulburare, jucătorii sunt, desigur, primii în cauză și mai mulți au luat deja atitudine în trecut. În 2018, când au apărut primele zvonuri despre o asociere între Joel Embiid și Franța, Evan Fournier, Nicolas Batum și Ian Mahinmi a subliniat „problema etică” din jurul unui jucător care se alătură unei țări cu care nu are legături. 4 ani mai târziu, subiectul este din nou pe masă și Antoine Bancharel de la ziar echipa a mers să-l întrebe pe Nicolas Batum ce părere are despre potențiala sosire a lui Jojo la Blues. Dacă căpitanul francez rămâne împărțit în chestiunea etică, el pare mai încântat de posibila putere de lovitură pe care Franța ar prezenta-o cu un astfel de jucător în rândurile sale.

„Pot să înțeleg că este deranjant din punct de vedere etic, dar din punct de vedere baschetic… Mă pun de ambele părți: jucător-căpitan, dar și fan! Și o rachetă Embiid-Gobert, p****n! Deci iată-l, din punct de vedere etic, înțeleg, dar „baschet”…

Este clar că a avea doi dintre cei mai buni pivoți din NBA pentru a cimenta racheta ar speria o mulțime de oameni, inclusiv rivalii americani. Chiar dacă asocierea lor poate da naștere unor întrebări în ceea ce privește complementaritatea, cine nu și-ar dori să-i aibă în echipă pe Rudy Gobert și Joel Embiid? Dar, așa cum ne amintește Batman, mai multe elemente rămân nerezolvate pentru a-l vedea pe Jojo cu tricoul de cocoș.

„Din punct de vedere etic, acest lucru ridică întrebări. Pe partea de baschet, sunt zero de cerut. Dar această ipoteză, adăugarea unui jucător de nivel MVP, este în discuție. Cu grupul, cu antrenorul… Grupul trebuie să fie ok. Dar din nou, suntem într-o ipoteză uriașă. »

Având în vedere opoziția publică din trecut, este adevărat că un consens în cadrul vestiarului pare esențial pentru a permite această sosire. Pe de altă parte, și este întotdeauna important de menționat, aceasta nu este prima dată când Joel Embiid este asociat cu Blues. 2014, 2018, am auzit că acest subiect „șarpele de mare” a apărut de mai multe ori pe masă și nu s-a întâmplat nimic. Nicolas Batum o explica de altfel, ramanem pentru moment pe un zvon in presa si trebuie sa asteptam un discurs de la Embiid pentru a sti cu adevarat ce este.

„În 2014, am discutat împreună subiectul, când Joel tocmai fusese pregătit. Îmi spune că au vorbit despre asta cu Boris – nu știu cine a început povestea, de altfel – și sunt surprins. Dar hei, încă nu este clar, pentru că este rănit, așa că nu vine. Dacă totul ar fi mers bine, cred că ar fi fost aici în 2015.

În 2018, vorbește despre asta public și e peste cap… În spate, nu sunt chiar subiectul și nu e nevoie pentru că suntem încă foarte buni. Am văzut că a ieșit luni și că Boris ți-a confirmat, dar pe urmă, nu știu mai multe. Dar atenție, acesta este încă un zvon. Nu am auzit deja de la partea principală interesată. »

Rămânem pe ceva încă vag așadar și va fi necesar ca jucătorul Sixers să ia o poziție deschisă pentru a-și face o idee despre probabilitatea ca toate acestea să ducă la ceva. Multă hype în mass-media și în rândul fanilor, dar grupul Blue nu pare să facă un val mare de aceste informații. Dovada: Nico Batum asigură că subiectul nici măcar nu a apărut luni în grupul de discuții al jucătorilor. Pentru a vedea dacă asta se va schimba dacă starul Philly vorbește.

Joel Embiid și echipa Franței, nu este neapărat un nu pentru Nicolas Batum dar este totuși necesar ca toate condițiile să fie îndeplinite. Actele de naturalizare, acordul grupului și antrenorului, voința lui Jojo, multe lucruri sunt încă incerte la momentul scrierii acestor rânduri. Ne vedem la următorul episod.

Sursa text: Antoine Bancharel / Echipa

Add Comment