Mahrez, Gassama, Delort : ce qu’a dit Belmadi

Antrenorul echipei de fotbal Algeriei, Djemal Belmadi, a avut o întâlnire cu presa națională luni, 30 mai, pentru tradiționala conferință de preantrenament din ajunul confruntării cu Uganda și Tanzania în calificările CAN-2023.

Dar nu se întâmplă dacă aceste două meciuri au fost menționate. Ei au fost eclipsați de veștile clocotitoare ale echipei naționale, făcute din retragerea lui Riyad Mahrez din aceste două meciuri, demiterea anumitor jucători și convocarea a șapte elemente noi, afacerea Delort și bineînțeles replicile încă perceptibile ale eliminării Verzi din cursa pentru următoarea Cupă Mondială.

Căpitanul Riyad Mahrez nu va fi în această tabără, oficial din cauza unei accidentări, dar unii bănuiesc că a „vătămare diplomatică”mai ales că fotografiile distribuite pe Web îl arată în vacanță în Marrakech.

Răspuns de la Belmadi: „Este o neafacere”și „buzz prost” OMS „nu ridică nivelul jurnalistului algerian”.

Managerul confirmă că a existat un raport de la Manchester City care spune că jucătorul este accidentat. „Am primit un raport, am fi putut aduce jucătorul să-l vadă, dar nu am făcut-o cu nimeni și nu văd de ce să o fac cu Mahrez. Există o relație de încredere cu cluburile și jucătorii.spune el, explicând că următoarele două jocuri nu sunt genul de jocuri importante pe care le jucăm „strângerea din dinți”adică prin rănire.

Referindu-se la următorul adversar al Verzilor, Belmadi recunoaște că Uganda este o echipă lipicioasă care a avut un parcurs foarte bun în preliminariile pentru Cupa Mondială și nu primește multe goluri.

Pe lângă cele două meciuri oficiale, care vor fi necesare „Câștigă și califică-te cât mai curând posibil”, el speră să joace un al treilea meci, dar raportează dificultăți în găsirea unui partener de sparring.

Case Delort: elemente noi

Djamel Belmadi a fost, de asemenea, invitat să vorbească despre mini-revoluția pe care tocmai a desfășurat-o în forța de muncă a EN, convocând în special șapte elemente noi pentru prima dată.

„Îi urmăm de mult timp și am simțit că este momentul perfect să îi sunăm. Situația este mai favorabilă astăzi.” el răspunde, în timp ce avertizează că nu este nimic definitiv, nici pentru ei, nici pentru cei care au fost demiși: „În lume, există jucători care au o selecție. Sosirea în EN nu este un scop în sine, cel mai greu rămâne de făcut, vor fi în mijlocul competiției și vor trebui să iasă în evidență”.

„Nimic nu este definitiv, atâta timp cât cred că un jucător poate ajuta, el rămâne selectabil, cu excepția cazului în care își declară sfârșitul carierei internaționale. În acest caz, ne vom asigura că are o ieșire onorabilă. În rest, pentru cei care sunt competitivi, ușa este mereu deschisă”a spus el referitor la cei care au fost concediați.

Ușa, îi lasă deschisă și lui Andy Delort și este prima dată când vorbește cu un ton nou despre jucătorul de la Nisa de când l-a demis în octombrie anul trecut pentru că a cerut să facă treaba. impas pe CAN.

„Nu este nimic personal cu Andy, dimpotrivă. Există doar o poziție pe care a luat-o în raport cu EN, cu țara și cu jucătorii. Pentru cei care știu, este o bombă. Nu putem face asta, nu acceptăm asta. A fost o discuție cu el, mai sunt și alte elemente și va avea ocazia să spună și el.” declară Belmadi care, implicit, nu exclude deci posibilitatea de a-l chema din nou pe atacantul care tocmai a avut un final fulgerător de sezon în Ligue1 franceză.

FIFA și arbitraj: numai cuvinte frumoase

În ceea ce privește decizia de a-și continua misiunea, antrenorul algerian reiterează că aceasta este motivată de încrederea exprimată de public în staff.

„Dacă aș fi simțit cea mai mică îndoială, nu aș fi acolo”, asigură el. Pentru el, „este cel mai important”, „restul este anecdotic” iar contractul este primul” morală “. „Vom semna o hârtie dacă vor ei, dar esențialul nu este acolo”spune despre situatia lui vis-a-vis de Federatie.

„Evident, înainte de a motiva jucătorii, trebuie să fim înclinați să plecăm. Este, chiar dacă există multă furie în mine,” recunoaște el. Furia este cea a meciului pierdut împotriva Camerunului care, prin urmare, este încă acolo. Djamel Belmadi chiar admite că va păstra durerea de a fi ratat calificarea toată viața.

„Am muncit 4 ani pentru asta, am rămas neînvinși 4 ani, aproape că am atârnat recordul mondial de invincibilitate. Eram hotărâți să mergem la Cupa Mondială. A fost o cădere la CAN, vom accepta ideea că este un eșec, dar per total, este o grupare care are succes de mulți ani.” a spus el, amintind de asemenea că această echipă a învins toate selecțiile africane calificate la următoarea Cupă Mondială, cu excepția Marocului, pe care nu a trebuit să-l înfrunte.

Dar au fost acele ultime 20 de secunde în meciul retur împotriva Camerunului pe 29 martie la Blida.

Belmadi recunoaște că a fost o mare greșeală la final și, pentru prima dată, numește vinovații: fundașii centrali Benayada, Bedrane și Touba nu au fost nevoiți să se implice în ciocnirea survenită după golul egalizator al Algeriei.

„Cel mai periculos jucător din Camerun este Ekambi. Benayada a avut meritul de a-l băga în buzunar în prima manșă și în retur. Dar a trebuit să se pună în confruntare, această greșeală pentru a ieși din concentrare, fotbalul este doar atât. El nu este nici în aliniere, nici în marcare. E la nivel înalt, se joacă pe detalii și dacă adăugăm arbitrul, sunt încă multe lucruri”. el analizează.

Despre arbitrul Gassama, Belmadi nu s-a răzgândit, și susține că a denaturat rezultatul meciului Algeria-Camerun și chiar lansează o mică provocare FIFA.

„Cred că am apărat interesul EN, FAF și investiția jucătorilor (…) Aștept să fiu chemat (…) Infantino știe că fotbalul african este o sursă de talent, spune că vrea să pună ceva ordine în arbitrajul, până la urmă sunt doar cuvinte bune”, regretă antrenorul echipei Algeriei.

Add Comment