Liniile SNCF Beauvais au oprit luni, șoferii sunt „luși de idioți!”

Luni, 5 decembrie, cele trei linii deservite din gara SNCF Beauvais vor fi la oprire totală. Conducătorii de tren vor fi în grevă excepțională. (©Nicolas Aubouin / News Oise)

Luni, 5 decembrie 2022mecanicii de tren ai Gara Beauvais va conduce „o grevă excepțională” să pună la îndoială „condițiile lor de muncă din ce în ce mai încălcate și salariile în scădere”. Cele trei linii au servit din acest punct de plecare, fie la Creil, Paris-Nord și Le Treportva fi in stare de repaus.

Greva va începe la ora 6 dimineața și nu a fost comunicată conducerii nicio dată de încheiere. Prin urmare, mișcarea ar putea dura!

„De doi ani, la gara SNCF din Beauvais a fost un carnagiu total! »

Din cei 35 de mecanici de tren – sau mecanici de locomotivă – ce contează stația SNCF Beauvais, 34 au decis să „împingă o gură” lunea viitoare. În discuție, „Planul de transport ușor” al Companiei Naționale a Căilor Ferate Franceze. Deja la sfârșitul lunii octombrie, compania plănuise să taie 140 de trenuri în regiune, dar și-a revizuit copia după nemulțumirea utilizatorului nu-l descuraja.

În Oiseca peste tot in Franta, numărul mecanicilor de tren este derizoriu în faţa nevoilor. In orice caz, ei „sunt marginalizați în Beauvais”.

De doi ani, la stația SNCF din Beauvais se face un carnagiu total!

Bernard*mecanic de tren în gara Beauvais

Conducerea SNCF îndepărtează trenurile plecând din Beauvais în timp ce suntem destui mecanici ca sa tragem toate locomotivele (înțelegeți conducerea trenurilor), în comparație cu alte stații din Oise. De ce ? », indignat Bernard*, șofer care va intra în grevă.

„Există muncă și ne este luată”

„Ne iau drept idioți! Ne confruntăm cu o penurie de șoferi în toată țara, avem un personal insuficient, există muncă și ne este luată”, continuă Bernard care nu mai suportă aceste condiții de muncă.

Printre cele 8 cereri pe care Bernard și tovarășii săi le-au transmis conducerii, detașarea personalului alte departamente și eliminarea „abandonului lor**” par să îi afecteze în special.

Videoclipuri: în prezent pe Actu

Bernard explică: „La stația Creil, șoferii sunt cu personal insuficient. Cei din Beauvais aparțin aceleiași „Unități de producție”. Să-și tragă trenurile când personalul este scurt, aduc șoferi din Amiens (Sumă) „în detașare”a plătit 4500 până la 5000 de euro pe lună în plus, în loc să ia lucrători feroviari din Beauvais, mai aproape. Suntem lăsați înăuntru SU – a intelege fara folosire-. Stăm acasă, plătim minimul și pierdem bani când putem munci, E o rușine !

unt în spanac

Lucrătorii feroviari Beauvais insistă, de asemenea, asupra pierderea a 8 dintre cei care abandonează (din „RHR”), adică numărul de nopți petrecute departe de casă, pentru buna funcționare a liniilor. De exemplu, pe linia Beauvais-Le Tréport, un șofer poate fi nevoit să doarmă noaptea la Tréport, pentru a pleca devreme a doua zi. El trebuie acum merge înainte și înapoi în timpul zilei.

„Trebuia să fie temporar până la sărbătorile Tuturor Sfinților”, a spus conducerea în octombrie anul trecut. Dar ea a amânat această uşurare până la sfârșitul anului 2022. Și va fi continuat pe tot anul 2023! Am pierdut deja 4 abandonuri în 2021; acest număr va crește la 8 în 2022.” Un deficit care le-a permis lucrătorilor feroviari “puneti putin unt in spanac” in fiecare luna.

Aceste ștergeri au repercusiuni directe asupra salariilor feroviarilor. În Beauvais, ei estimează pierderea la in jur de 200 de euro pe luna.

„Vor să economisească bani pe tot”

Bernard și tovarășii săi sunt dornici să adauge: „Ei vor să facem economii la tot, dar sunt nu știu câte taxiuri comandate pe săptămână în Beauvais, iar acum sunt mai multe taxiuri decât șoferi care trag trenuri. » [Dans certaines communes pour lesquelles la desserte en train n’est plus possible ou pas systématique, un taxi achemine les clients depuis un point d’arrêt identifié de leur commune jusqu’à la gare desservie la plus proche et inversement.]

„Deci, buget, este suficient pentru ceea ce vor! Acum vrem să fim auziți! »

*Bernard: alias

**Situat: primă plătită șoferilor atunci când trebuie să doarmă departe de casă din motive de muncă.

Ți-a fost de ajutor acest articol? Rețineți că puteți urmări Actu Oise în spațiul My Actu. Într-un singur clic, după înregistrare, vei găsi toate știrile orașelor și mărcilor tale preferate.

Add Comment