Le lancer destructeur de Connor Bedard serait déjà du calibre de la LNH

Oricine l-a urmărit pe Connor Bedard o va putea confirma: are doar 17 ani, dar are deja o șansă care îi va face geloși pe unii jucători din NHL.

• Citește și: De la un copil stângaci pe gheață la un minune al hocheiului

• Citește și: Faceți cunoștință cu Connor Bedard, minunea care face lumea hocheiului să viseze

Unii cercetași susțin chiar că, dacă ar juca pe circuitul Bettman, șutul lui i-ar înnebuni pe unii dintre cei mai buni portari din lume.

Această armă, totuși, nu seamănă deloc cu o mană divină.

„Este un tânăr muncitor, care este dedicat ceea ce face. Întotdeauna i-a venit natural. Nici măcar nu pot număra serile pe care le-a petrecut, singur cu patinele lui, cu o lampă, aruncând puci. A făcut fotografii non-stop, în fiecare zi”, spune tatăl său, Thomas.

Povestea destul de clasică de altfel: după ce câteva ferestre din casă au fost sparte, Bedards au decis să mute zona de antrenament a băiatului în spate. Un vecin chiar a ajutat să construiască acolo un fel de cușcă de antrenament din lemn pe care să se poată exercita fără riscuri.

Studiază-l pe Auston Matthews

Prin practică, tehnica lui Bedard a fost așadar perfectă foarte devreme. Cu toate acestea, când a sosit pubertatea și a căpătat putere fizică, a înțeles cu adevărat că are în portbagaj o unealtă care ar putea face rău.

„Din rândurile bantam, am început să studiez jucătorii NHL, urmărind tehnica lor de aruncare. Am încercat apoi să recreez anumite soiuri la antrenament”, spune Bedard, care, spre surprinderea aproape a nimănui, a studiat o mulțime de videoclipuri ale lui Auston Matthews, ale celor de la Toronto Maple Leafs, pentru a-și perfecționa tehnica. .

10 ore pe zi

Acea lovitură devastatoare cu siguranță nu l-a rănit pe Bedard în 2018-19, când spera să obțină statutul de Jucător remarcabil în Junior League West.

„La vârsta de 14 ani, manevrarea pucului și patinajul erau deja printre elită. Dar la acea vârstă, un lucru l-a despărțit de restul: portarii nu au putut să-i oprească aruncarea. Când și-a luat statutul de jucător excepțional, am spus în presă și o mai fac: „a avut deja un șut în NHL”, adaugă antrenorul său cu programul Warriors sub 18 ani. WestVan, Ryan Marr.

„Când îi vezi lovitura, înțelegi că nu este ceva ce a primit peste noapte”, a spus coechipierul său cu Regina Pats Alexander Suzdalev. Aruncă puci toată ziua. Chiar și în Suedia [durant la pandémie de COVID-19]aveam un spațiu în care să ne exersăm loviturile și el trebuia să petreacă acolo 10 ore pe zi.

O schimbare

Ceea ce face lovitura lui Bedard atât de periculoasă nu este doar puterea lui. Capacitatea lui de a aduce pucul din exterior pe patina dreapta, apoi de a folosi pârghia stick-ului său, totul în mișcare, este o tehnică care nu este doar dată tuturor, dar pe care a stăpânit-o perfect.

Dovada: când s-au reluat Juniorii Mondiali în august, mai mulți jucători au menționat în interviuri că încearcă să reproducă „tehnica Bedard”. Acesta este încă cazul atacantului Remparts, Nathan Gaucher, câteva luni mai târziu.

„Uneori simțea că jocul nu merge nicăieri și dintr-o dată ieșea cu un teren pe care nimeni nu îl vedea că vine. Modul lui de a desena este unic. O fac de cand l-am vazut vara asta. El a adus ceva nou și există o schimbare în felul în care jucătorii vor să tragă pucul. Vorbesc despre asta cu niște portari și este o remiză foarte greu de judecat.

Tragerea lui sub lupă

1) Bedard ajunge în fața apărării și își începe mișcarea, plasând pucul cât mai departe de corpul său.

2) El aduce pucul rapid la patina dreapta și nu lasă nicio indicație despre unde se duce șutul lui.

3) Bedard folosește impulsul creat de manevra sa anterioară și flexiunea bastonului său (un flex de 70) pentru a crea efectul de catapultă.

4) Eliberează pucul cu forță. Portarul nu are nicio șansă și este bătut în partea de sus, pe lateralul scutului.

Un marcator formidabil

2018-2019 (13 ani)

  • 64 de goluri în 30 de jocuri cu West Van Bantam Prep Academy

2019-2020 (14 ani)

  • 43 de goluri în 36 de jocuri cu West Van M18 Academy

2020-2021 (15 ani)

  • 12 goluri în 15 jocuri cu Regina Pats (WHL)

2020-2021 (15 ani)

  • 7 goluri în 7 meciuri cu Echipa Canada U18

2021-2022 (16 ani)

  • 51 de goluri în 62 de jocuri cu Regina Pats (WHL)

2021-2022 (16 ani)

  • 6 goluri în 4 meciuri cu Team Canada U18

2021-2022 (16 ani)

  • 4 goluri în 7 meciuri cu Echipa Canada U20

2022-2023 (17 ani)

  • 24 de goluri în 26 de jocuri cu Regina Pats (WHL)

Ziarul a contactat o duzină de părți interesate în cadrul acestui raport pentru a-l cunoaște mai bine pe Connor Bedard, jucătorul de hochei, dar și ființa umană. Dacă unele anecdote au fost populare și și-au găsit drum într-unul sau altul dintre diversele reportaje pe care le-ați citit în ultimele zile, altele nu au fost atât de norocoase. Vă prezentăm patru care încă merită să fie spuse.

Un gol… și nu mai joacă!


Connor Bedard

În sezonul 2019-20, Connor Bedard a fost un jucător marcat. Chiar dacă a fost interzis pentru West Van Academy Warriors să confirme că tânărul a solicitat statutul de jucător excepțional, știrea a circulat intens. Pe parcursul sezonului, echipa decide să participe la un turneu de tip Showcase în zona Boston.

„Înainte de primul nostru meci, era o atmosferă amuzantă. Am avut un sentiment amuzant. Toată lumea ne urmărea și părinții începeau să pună întrebări. Eram inconfortabil și aveam un sentiment amuzant.

În timpul acestui meci, Bedard înscrie un gol frumos, care încă face parte din numeroasele montaje ale celor mai frumoase jocuri din cariera sa care pot fi găsite pe YouTube.

„În acest meci, a fost marcat constant. Jucătorii adversari încercau doar să-l oprească. Apoi a marcat acel gol în care i-a făcut pe cei șase adversari să arate rău pe gheață. Apoi am luat decizia să-l las pe bancă pentru tot restul jocului. Aveam impresia că va degenera și îmi era frică pentru sănătatea lui. La vremea respectivă, nu era fericit, dar a apreciat-o după aceea.

Un număr unic


Connor Bedard

Connor Bedard avea șase ani când a decis, probabil subconștient, că va fi un jucător de hochei unic.

„Am observat că nimeni nu avea numărul 98 în NHL și mi-au plăcut foarte mult numerele mari. Am vrut să am propriul meu număr și, 11 ani mai târziu, încă mă urmărește.

Verificare făcută, la acel moment, niciun jucător activ în NHL nu purta acest număr, care de fapt fusese purtat o singură dată în istoria circuitului de Brian Lawton. De atunci, apărătorul Tampa Bay Lightning, Mikhail Sergachev, și lateralul Edmonton Oilers, Jess Puljujarvi, au ales acest număr, la fel ca Victor Mete cu Toronto Maple Leafs și Maxim Mamin cu Florida Panthers. .

Cu profesioniștii la 12


Connor Bedard

Nu este nimic neobișnuit la un tânăr prospect care se antrenează cu jucători profesioniști vara, cu excepția cazului în care acest tânăr prospect are 12 ani. La recomandarea antrenorului său de vară, Jon Calvano, Bedard s-a alăturat unui grup de jucători profesioniști când era încă în școala elementară, pentru o sesiune de antrenament de vară cu vedete NHL precum Mathew Barzal și Ryan Nugent-Hopkins.

„M-au invitat o dată și nu sunt sigur că au fost foarte fericiți să vadă alături de ei un tânăr ca mine, râde Bedard într-un interviu acordat Jurnalului. Dar a fost o mare provocare pentru mine.”

„Când am aflat câți ani avea, am fost în stare de șoc”, a declarat Nugent-Hopkins pentru Sportsnet în 2020. „Tot ceea ce a făcut a fost înainte de vârsta lui”.

De la acea primă încercare la vârsta de 12 ani, Bedard nu a încetat niciodată să se antreneze cu acești jucători profesioniști în timpul verii.

„Este un indicator foarte bun al locului în care mă aflu în dezvoltarea mea”, adaugă atacantul de 17 ani. În fiecare vară, îmi permite să văd dacă m-am apropiat de ei.

Nu numai că s-a apropiat de ei, dar probabil că este la doar câteva luni distanță să împartă același patinoar.

Minunea bătută în cuie pe bancă


Connor Bedard

Oriunde mergea, Connor Bedard era piesa centrală a echipei sale. Pentru prima dată în viață, a fost pus pe bancă în timpul ultimei reluări a Campionatului Mondial de hochei pentru juniori, în august anul trecut. Într-un meci din turul preliminar împotriva Finlandei, antrenorul principal Dave Cameron l-a lăsat pe Bedard să-și înghețe picioarele în ultimele două perioade de joc, folosindu-l doar pentru 3:58. Dacă credeți că personalul Hockey Canada a avut dreptul la o criză de copil-rege după aceea, vă înșelați complet, asigură Louis Robitaille, antrenor asistent cu selecția canadiană la ultimele Mondiale de juniori.

„A înțeles? Cu siguranță a fost puțină frustrare pentru că și-a dorit mai mult. Dar nu am simțit niciodată că a devenit o distragere a atenției. Nu este genul ăsta de jucător. El este afaceri. Voia să știe ce face bine și ce trebuie să facă mai bine.

„A fost, de asemenea, foarte apropiat de Mason McTavish, care s-a comportat un pic ca fratele său mai mare. Au comunicat foarte mult. Mai uităm că este un turneu pentru jucători de 18 sau 19 ani și că avea doar 16 ani.

Bedard și-a reluat apoi rolul obișnuit cu echipa, în drum spre câștigarea medaliei de aur.

Add Comment