Le Canada passe en demi-finale au Championnat du monde de hockey junior

HALIFAX | A rămas fără cuvinte pentru a descrie ceea ce realizează Connor Bedard la Campionatul Mondial de hochei pentru juniori. Literalmente.

• Citește și: Connor Bedard: golul care ar dobori recordurile…

• Citește și: World Juniors: victorie pentru Canada, un alt record pentru Connor Bedard

Tânărul minune a fost din nou strălucitor, iar cuvântul este slab, adunând două goluri și un assist, inclusiv golul victoriei în prelungirea cu 4-3 în fața Slovaciei în sferturile de finală luni seară.

Și a făcut-o în imaginea unui tânăr de vârf al clasei.

După puțin peste cinci minute de prelungiri, când CEJ nu a putut profita de un joc de putere la începutul perioadei, Bedard a luat problema în propriile mâini. Nu-ul. 16 i-a făcut de râs pe cei trei jucători slovaci de pe gheață înainte de a încheia cu o simulare pe care portarul Adam Gajan nu a putut-o stăpâni, semănând isterie într-un Centru Scotiabank în care nervozitatea începuse să se instaleze. CEJ a respins avantajul de 3-1 pe care și-o dăduse în a doua perioadă.

„Este un jucător excepțional”, a fost de acord antrenorul asistent Stéphane Julien. Nu sunt multe. Există Crosby, McDavid, aceștia sunt jucători care schimbă aspectul unui meci cu simțul jocului și talentul lor. L-am văzut în seara asta, era obosit când a jucat, dar e excepțional să vezi asta, talentul pe care îl are. Ne bucurăm foarte mult că face parte din echipă. Fanii nu puteau cere mai mult. O emisiune de genul ăsta, cu un jucător de excepție, îmi voi aminti toată viața și cred că o vor face și cei care au urmărit meciul.


Connor Bedard a provocat isterie la Scotiabank Center, învingându-l pe Adam Gajan în prelungiri, pentru a propulsa Canada în semifinale împotriva Statelor Unite miercuri.

După jocul defensiv al lui Mason McTavish din finala ultimei Cupe Mondiale, Bedard a oferit probabil o altă scenă care va rămâne în anale mulți ani de acum înainte.

“Am jucat jocuri de hochei, dar acesta este cel mai bun pe care l-am avut în viața mea. Nu sunt un tip stresat, dar pe bancă, în prelungiri, așteptam cu nerăbdare să se întâmple ceva. Bedard bâzâia și bâzâit și la un moment dat, nu știu cum a făcut-o, dar a contat”, a rezumat colegul său de linie Joshua Roy.

Înregistrări, înregistrări, înregistrări

A durat doar 6 min 7 s pentru ca Connor Bedard să devină regele hocheiului canadian pentru juniori. Golul său din prima repriză îi permisese să doboare patru recorduri dintr-o lovitură.

După un joc timpuriu în care canadienii au fost puțin surprinși de agresivitatea slovacilor pe forecheck, Bedard ridicase publicul din Scotiabank Center, învingându-l cu un șut precis pe Gajan, când a scăpat după ce a primit o pasă de la Logan Stankoven.

Acest obiectiv i-a permis să obțină un al 32-lea punct în carieră la acest eveniment pentru a doborî oficial recordul lui Eric Lindros. Al 15-lea gol din carieră i-a permis, de asemenea, să depășească nota de 14 a lui Jordan Eberle.

Fileul a fost și al 19-lea punct al turneului, un alt record pentru un jucător canadian într-o singură competiție. De asemenea, a depășit totalul lui Jaromir Jagr în 1990, devenind jucătorul sub 18 ani cu cele mai multe puncte într-un turneu. Apoi a fost complice la golul secund al echipei sale, cel al lui Dylan Guenther, pentru a doborî un alt record, cel al celor mai multe mențiuni de pase decisive la un singur turneu pentru un jucător canadian, cu 13.

„Pentru mine, este grozav, dar ceea ce contează este victoria. Mai vreau o medalie de aur”, a menționat tânărul Bedard.

Și când spune că înregistrările nu contează pentru el, trebuie să-l crezi, asigură Roy.

“Este umil și asta este ceea ce este impresionant la el. Nu este cineva care este mai presus de afacerile lui. Este cu picioarele pe pământ și respectat de toți jucătorii. Este cel mai bun jucător din turneu și nu a vorbit niciodată despre punctele sale. Suntem cu adevărat fericiți. pentru el și cert este că va merge bine în continuare.

Slovaci duri

Duminică, slovacii nu s-au sfiit: au menționat cu încredere că au ceea ce este necesar pentru a învinge Canada și că cheia va fi jocul fizic și exact asta au făcut pe tot parcursul întâlnirii. În a treia perioadă, agresivitatea lor a forțat CEJ să joace pe călcâie și să creeze multe refaceri în teritoriu defensiv. Portarul Thomas Milic a fost nevoit să se autodepășească de mai multe ori pentru a-și menține echipa în joc.

„Nu mergem acolo fără Milic în plasă”, a recunoscut antrenorul principal Dennis Williams.

În prelungiri, portarul în vârstă de 19 ani a făcut un adevărat furat cu mănușa, păstrând egalitatea.

„Credeam că pucul era în plasă”, a spus Bedard. Aproape că plângeam pe bancă. Nu am știut că a făcut salvarea până nu am auzit reacția mulțimii. Am fost asa de speriat. Doamne, mulțumesc, este uimitor.”

Strălucirea portarului canadian ia permis în cele din urmă lui Bedard să joace eroii împotriva slovacilor care nu au absolut nimic de care să se rușineze.

„Suntem capabili să jucăm cu el, dacă jucăm strâns. Dar tot a marcat golul victoriei. Vine de pe altă planetă”, a putut recunoaște doar căpitanul slovac Simon Nemec, care era pe gheață când Bedard a pus capăt dezbaterii.

Nu-ul. 16 Canadian are acum 21 de puncte în cinci jocuri de la începutul competiției.

Împotriva Statelor Unite

Echipa de juniori Canada va înfrunta acum Statele Unite în semifinale miercuri. Acesta din urmă a eliminat Germania cu 11-1 ieri într-un joc prezentat la Centre Avenir din Moncton.

Ultima dată când cele două echipe s-au întâlnit în semifinale a fost în 2007, când Canada și Carey Price au câștigat cu 2-1 într-o repriză istorică.

“Ce este mai bun de atât? Ce s-ar putea dori mai mult? Toată lumea din țară, și chiar și pe continent, va fi foarte entuziasmată pe măsură ce se apropie acest joc. Nu există o situație mai bună”, a adăugat Bedard.

Cealaltă semifinală se va confrunta cu Cehia și Suedia.

Add Comment