La doar 6 ani, aleargă un maraton cu familia și stârnește o controversă – Edition du soir Ouest-France

Americanii Ben și Kami Crawford sunt influenți pasionați de alergare și părinți a șase copii care își postează realizările sportive ale familiei pe rețelele de socializare. Anul acesta s-au provocat reciproc să treacă linia de sosire a Maratonului Flying Pig, organizat pe 1 mai 2022 la Cincinnati (Ohio), toți opt împreună. Problemă: cei doi frați mai mici au doar 6 și 12 ani. A alerga 42,2 kilometri este prea tânăr.

Ideea poate părea bună la început. Cei opt membri ai familiei Crawford, americani cunoscuți pe Facebook, Instagram, YouTube etc. sub denumirea de Fight for Together, au decis să se înscrie la Flying Pig Marathon, cursă organizată pe 1er mai 2022 și să treacă linia de sosire împreună, în calitate de opt – părinții Kami și Ben, și cei șase copii ai lor – pentru prima dată. În total, 8 ore și 35 de minute de efort, pe care le-au pus în scenă pe rețelele de socializare, așa cum sunt obișnuiți, la fiecare dintre faptele lor sportive în familie. Cu toate acestea, cei doi frați mai mici sunt încă foarte mici: un băiețel de 6 ani și o fetiță de 12 ani.

Având în vedere efortul intens cerut de o cursă de 42,2 kilometri, pentru copiii în creștere, o controversă a izbucnit rapid pe rețelele de socializare, ca reacție la imaginile postate cu mândrie de părinți pe Instagram, acuzându-i de interferență și punerea în pericol a copiilor lor.

„Performanța poate rupe un copil!” »

Evident, activitatea fizică este încurajată la copii, cu multe beneficii evidențiate de experți. Dar sunt de acord și asupra faptului că durata și intensitatea efortului trebuie desigur să fie moderate.

Citeste si: La ce vârstă poate fi pus un copil în sport?

Cu toate acestea, referitor la problema specifică a alergării pe distanțe lungi la copii, chestionat la Radio-Canada, Jérôme Ouellet, doctor în pediatrie specializat în medicina sportivă, a explicat că” el nu există nimic care să împiedice un copil de orice vârstă să concureze în evenimente de anduranță în stil maraton. Important este că se poate pregăti bine pentru asta, că echilibrul său de viață rămâne bun și că organismul îl tolerează bine. »

Întrebarea, credea specialistul, ar fi așadar mai puțin legată de consecințele directe ale activității intensive asupra organismului, ci mai mult de aceea a asumării mai mari de riscuri legate de supraexpunerea la răni, din cauza fragilității mai mari a corpului copilului.

La rândul său, Arnaud Pfersdorff, medic pediatru la clinica Sainte-Anne din Strasbourg, a amintit Vestul Franței importanţa aspectului psihologic în sport pentru copii. El a asigurat în special că înainte de 8-10 ani, practica competiției sau căutarea performanței nu ar trebui să fie cu adevărat luate în considerare. „Respectând echilibrul psihologic și fizic al copilului, pentru că nu toată lumea este făcută pentru competiție, la fel cum nu toată lumea este făcută pentru cinci antrenamente pe săptămână, astfel ne-a avertizat fondatorul site-ului pediatre-online.fr. Atenție la performanță, poate rupe un copil! Notiunea de placere este evidenta la 3-4 ani, asa trebuie sa ramana pe toata durata dezvoltarii sale. »

Multe maratoane decid, de asemenea, să stabilească o limită de vârstă pentru participarea la cursă, adesea în jur de 16-18 ani.

Promisiunea de chipsuri la sosire

Pe rețelele de socializare ale lui Ben și Kami, părinții, o imagine, în special, provoacă: o fotografie a micuțului Rainier, în vârstă de 6 ani, al cărui chip este marcat după cursă. Epuizarea lui este vizibilă…

În culise, aflăm dintr-una dintre postările de pe Instagram că părinții au trebuit să promită copilului cutii cu chipsuri „să-l includ în fotografia de familie la sosire”după ce a terminat ora și jumătate rămasă – din cele 8 ore și 35 de minute în total – luptându-se fizic și dorind „Ia o pauză și stai jos la fiecare trei minute”.

Dacă un astfel de efort din partea unui copil mic are legătură cu reacția, nu părea să-i îngrijoreze pe cei doi părinți, care s-au apărat de orice maltratare și punere în pericol a băiețelului lor. „Da, au fost lacrimi. A căzut și fiecare membru al familiei noastre a plâns în timpul maratoanelor, explică ei într-o actualizare postată pe Instagram. Aceste experiențe au fost foarte limitate în comparație cu ceea ce s-a raportat și, în ciuda dificultății fizice și emoționale incredibile de a alerga un maraton, cantitatea de plâns al ei este comparabilă cu ceea ce am fi experimentat dacă am fi stat acasă într-o dimineață de duminică. . »

Ei adauga: „Nu am forțat niciodată pe niciunul dintre copiii noștri să alerge un maraton și nici măcar nu ne putem imagina că este practic sau fezabil din punct de vedere emoțional. Le-am oferit tuturor copiilor noștri opțiunea pentru fiecare cursă. Anul acesta, după ce am rugat să ni se alăture, i-am permis copilului nostru de 6 ani să exerseze și să încerce. »

„Îți promit că nu este bine pentru copil”

La scurt timp după maraton, pe rețelele de socializare s-au revărsat reacții consternate, inclusiv nume mari din maratonul mondial. Există multe comentarii care pun la îndoială educația părinților și părtinirea lor de a-și lăsa copiii să alerge.

„Un copil de 6 ani nu-și poate imagina ce îi va face fizic un maraton. Un copil de 6 ani nu înțelege ce înseamnă să reziste suferinței. Un copil de 6 ani care se confruntă cu dificultăți fizice nu își dă seama că are dreptul să renunțe și că ar trebui, a lansat americanca Kara Goucher, atletă olimpica în 2008 și 2012. […] Ca olimpic, îți promit că nu e bine pentru copil. Copiii sunt copii. Lăsați-i să alerge, dar ca părinți trebuie să le protejați trupurile în creștere și mințile tinere. »

La rândul său, maratonistul australian Lee Troop a subliniat și responsabilitatea organizatorilor. „Organizatorii de curse care permit unui copil de 6 ani să alerge un maraton. Un copil care se oprește la fiecare 3 minute după 20 de mile [32 km], plângând și stresat emoțional. Părinții care îl mituiesc să termine, promițându-i chipsuri… Părinții nu văd nicio problemă în a permite asta să se întâmple. Totul este rău! »a reacţionat triplul maratonist la Jocurile Olimpice din 2000, 2004 şi 2008, tot pe reţelele de socializare.

„Era foarte clar că preferința lui era să continue”

În fața criticilor, părinții au insistat să își apere punctul de vedere postând un răspuns pe Instagram.

„Am fost gata să ne oprim oricând dacă ne-a cerut sau dacă îi vedem siguranța în pericol. L-am întrebat de mai multe ori dacă vrea să renunțe și era foarte clar că preferința lui era să continue. Nu am văzut semne de epuizare termică sau deshidratare și i-am onorat cererea de a continua. »

În ciuda faptului că recunosc „metode parentale neconvenționale”Ben și Kami Crawford au insistat și au semnat: nu l-au forțat niciodată pe Rainier să candideze și au lăudat un proiect de „entuziaști”, ei spun. „Ne străduim să punem sănătatea și experiența trăită pe primul loc […]. Nu poți mitui un copil să se antreneze sute de ore și să alerge [42 kilomètres] la căldură pentru o cutie de chipsuri. […] Da, negocierea și stimularea sunt metode parentale pe care le folosim, dar sunt folosite cu moderație și cu grijă. »

CITEȘTE ȘI. Pot copiii să facă antrenament de forță?

Un alt subiect care a stârnit o reacție în mod deosebit: părinții au publicat multe videoclipuri despre „exploatările” copilului lor, și în special cel mai recent intitulat: „La 6 ani, termină un semimaraton (incredibil)”

La câteva zile după cursă, organizatorii maratonului au publicat un mesaj pe Twitter și se apără de un comportament rău față de această participare. Ei susțin că „Maratonul Flying Pig ia foarte în serios siguranța și securitatea tuturor participanților. Primim multe cereri de cazare speciale în fiecare an și le evaluăm cu atenție pe fiecare. Scopul nostru este să oferim o experiență pozitivă de curse pentru toți participanții, sprijinindu-i în același timp. »

După cum spune mass-media Alergarea canadianăcu toate acestea, participarea copilului de 6 ani a fost ștearsă din statisticile de terminare a maratonului.

Add Comment