Iubitul lui Lady Chatterley pe Netflix: cum au fost filmate scenele de sex? – Știri despre cinema

Noua adaptare a lui Lady Chatterley’s Lover de pe Netflix poate conta pe chimia dintre cele două personaje principale ale sale, interpretate de Emma Corrin și Jack O’Connell. Cum și-au filmat scenele de sex?

Disponibil din 2 decembrie pe Netflix, Iubitul lui Lady Chatterley ar trebui să atragă fanii poveștilor de dragoste senzuale. Adaptat după romanul cu același nume al lui DH Lawrence, acest film dramatic povestește dragostea pasională și senzuală dintre Constance, alias Lady Chatterley, o tânără căsătorită, al cărei soț a devenit paralizat și impotent sexual, și un păzitor pe nume Oliver Mellos.

Cartea a provocat scandal în anii 1920 când a fost publicată din cauza scenelor de sex explicite descrise în ea, care au șocat societatea vremii. Adaptarea sa realizată de regizorul francez, Laure de Clermont-Tonnerre (Mrs. America, American Crime Story, Nevada), conține mai multe scene de sex explicite, ceea ce a determinat Netflix să clasifice filmul în categoria „recomandat celor peste 18 ani”.

Scene de sex coregrafiate care au sens

Pentru aceste scene de sex dintre cele două personaje principale, interpretate de Emma Corrin (The Crown) și Jack O’Connell (Skins), Laure de Clermont-Tonnerre a lucrat cu celebra Ita O’Brien, o coordonatoare de intimitate care a dovedit deja în serial. Educație sexuală și oameni normali.


Parisa Taghizadeh/Netflix

Ceea ce i-a plăcut foarte mult regizoarei franceze în colaborarea cu Ita O’Brien a fost faptul că a coregrafiat scenele de sex. Coordonatorul de intimitate a fost coregraf și a lucrat cu dansatori în corpurile de balet. Acest lucru face posibilă aducerea intensității acestui gen de scenă, așa cum ne explică Laure de Clermont-Tonnerre:

„Dansul este important, implică mișcări și limbajul corpului. Așa că am lucrat mult la asta, și mai ales la emoția din spatele scenei. Pentru că ceea ce contează este ceea ce spune, ce oferă ca emoție și cum mută personajele înainte. în relația lor și în transformarea lor. Aceste scene spun ceva foarte precis și intim despre acest glisor, despre ce înseamnă această iubire.”

Scenele au fost așadar mai întâi lucrate cu dansatorii, apoi actorii au fost invitați la repetiții pentru a înțelege coregrafia și a-și însuși acest joc corporal. Laure de Clermont-Tonnerre și-a evocat inspirațiile și referințele, cum ar fi desenele erotice ale lui Egon Schiele, și a colaborat cu Ita O’Brien pentru a modela mișcările din aceste scene majore.

Prezența unui coordonator de intimitate face posibilă și un mediu de lucru mai sănătos, bazat pe încredere, respect și comunicare. Toate discuțiile au făcut posibilă progresul mai liber în proces:

„Am putut să vorbim între noi despre tot ce poate fi jenant în acest gen de scenă, despre proteze și lucruri foarte tehnice, de bază, dar în același timp că trebuie să evacuăm. După aceea, suntem mult mai ușurați pentru că în la sfârșit, poți să te abandonezi cu adevărat la muncă și să fii cât mai precis posibil.”


Parisa Taghizadeh/Netflix

Coordonator de intimitate, un job care trebuie democratizat

Fiind și regizoare și actriță, Laure de Clermont-Tonnerre și-a apreciat colaborarea cu un coordonator de intimitate, un profesionist care nu a fost prezent pe platourile de filmare în urmă cu câțiva ani. Cu toate acestea, coordonatorii de intimitate sunt precum coordonatorii cascadorii. Cineastul francez consideră că rolul lor este important și benefic pentru cinema:

„Scenele de sex, până la urmă, sunt adesea destul de nereușite în cinema pentru că vrem să scăpăm de ele, pentru că suntem foarte incomozi, atât actorii, cât și echipa. A fost persoana perfectă pentru acest proiect, ne-a permis să fim complet. sexualizați aceste scene.

Evident, atunci când le-am filmat, era toată senzualitatea posibilă, dar și un mediu profesionist și liber. A fost un copil destul de bun pentru că ne-am distrat foarte mult. Cred că dacă nu ar fi fost acolo, ar fi fost mult mai complicat să găsești de fapt această ușurință.

Și era foarte important să-l avem, în interesul filmului, era esențial pentru regie, actorie și poveste. Și chiar m-a ajutat să merg mult mai departe decât mi-aș fi putut imagina. Deci a fost o mare surpriză. De fapt, această colaborare a fost foarte importantă și, într-adevăr, aș face-o din nou”.

O chimie grozavă între Emma și Jack

Cireasa de pe tort, pe langa coregrafiile lui Ita si montarea lui Laure, cei doi actori principali Emma si Jack au avut in platou o chimie incontestabila, care a fost transcrisa pe ecran. O șansă potrivit lui Laure:

“Nu o putem inventa. Putem lucra cât vrem, dacă nu există chimie, e mai complicat. Se pot preface. Dar ei, a avut o încredere reciprocă reală, un pic ca sufletele pereche.”


Parisa Taghizadeh/Netflix

Emma, ​​care s-a alăturat distribuției înaintea lui Jack, a discutat mult în prealabil cu Laure de Clermont-Tonnerre, care a văzut-o în Emma pe Lady Chatterley perfectă:

„Am avut aceeași dorință de a vorbi despre libertatea extatică și explozivă prin corp. Există ceva foarte rebel la ei, care nu este neapărat vizibil la prima vedere, dar care este foarte subtil. iel, dar și un mod de a se afirma împotriva curentului.

Interpretarea ei a Dianei a fost foarte singulară, cu o energie surprinzătoare. Chiar și-au însușit personajul Lady Chatterley cu modul ei unic de a se mișca, de a se exprima.”

După ce a fost distribuit, Jack O’Connell s-a alăturat discuției cu aceleași dorințe și aceeași viziune asupra lucrurilor. Actorul și-a adus forța și sensibilitatea pentru a se potrivi cu energia Emmei din film:

“Ne-am dorit foarte mult să spunem ceva în comun despre timpul filmului și despre timpul nostru, despre relația dintre bărbat și femeie. Ne-am dorit ca Jack să interpreteze un personaj sensibil, între mare rafinament și unul mult mai opac și mai retras. Există ceva foarte tandru și foarte vulnerabil la Jack. Și asta era foarte important ca acest personaj să nu fie un clișeu al omului care fuge în pădure.”

Datorită acestei lucrări imense, acestor discuții, acestei chimie și prezenței unui coordonator de intimitate, Emma Corrin și Jack O’Connell au reușit să livreze scene de sex de o mare frumusețe, care sunt unul dintre atuurile majore ale iubitului Lady Chatterley, de descoperit. pe Netflix.

Interviu de Mégane Choquet pe 21 noiembrie 2022.

Add Comment