cum a găsit Caroline Garcia rețeta potrivită pentru a reveni în prim-plan

Caroline Garcia s-a schimbat. Pe măsură ce US Open se deschide luni, 29 august, franțuzoaica, care a trecut de pe locul 79 pe locul 17 în lume în trei luni, este unul dintre cei din afară serioși care a ridicat trofeul la New York. Din iunie, franțuzoaica de 28 de ani a avut cel mai bun sezon al ei.

După o dietă de trei ani fără titlu, în trei luni a câștigat dublu feminin la Roland-Garros cu Kristina Mladenovic, două WTA 250, la Bad Homburg (iarbă) și Varșovia (zgură), înainte de a termina în apoteoză. prin câștigarea a treia WTA 1000 la Cincinnati (Ohio). Ea a devenit chiar prima jucătoare care a câștigat un turneu de acest rang după calificare. De asemenea, ea este singura care a câștigat anul acesta pe trei suprafețe diferite.

Din iunie, fostul număr 4 mondial (în 2018) a acumulat 27 de victorii, dintre care patru împotriva unor membri din top 10. Nimeni nu se descurcă mai bine momentan pe circuit. Spre comparație, din 2019, ea a învins doar o jucătoare din top 10, cehoaica Karolina Pliskova, apoi cap de serie numărul 1 la US Open în 2020.

În ultimele luni, Caroline Garcia și-a găsit plăcerea și zâmbetul pe teren. În primul rând, a scăpat de rănile sale, inclusiv de multele răni pe care le avea la spate și la picioare. „Fizic, am revenit sănătos, chiar dacă au fost mereu mici nereguli, a fost mult mai bine și pe săptămână am fost din ce în ce mai solid”, a explicat Caroline Garcia la microfonul franceinfo, a doua zi după victoria ei din Ohio. Mai presus de toate, și-a îndepărtat îndoielile. „Este adevărat că în ultimii ani au fost îndoieli și momente complicate și puține victorii”, a recunoscut jucătorul.

„De la începutul anului, a fost cu adevărat multă muncă depusă și o mare mentalitate pozitivă din partea întregii mele echipe de a merge mai departe. Nu a dat roade imediat, au fost probleme fizice, dar pe măsură ce lucrurile au evoluat. .”

Caroline Garcia, a 17-a jucătoare din lume

la franceinfo: sport

Această nouă încredere este rezultatul unei schimbări de echipă. În noiembrie 2021, Ile-de-France a decis să schimbe antrenorul, ea care a fost antrenată de tatăl ei, Louis-Paul Garcia, încă de la debut. De acum, se bazează pe Bertrand Perret, fostul antrenor al compatriotului ei Paul-Henri Mathieu sau tunisianul Ons JabeurLocul 5 în WTA.

Caroline Garcia a câștigat finala de la Cincinnati pe 21 august 2022 și înconjurată de noua echipă, antrenorul ei Bertrand Perret și antrenorul ei fizic Laura Legoupil.  (MAXPPP)

Pentru a-și completa echipa, acum mizează și pe Laura Legoupil, preparatorul ei fizic și kinetoterapeutul care o urmărește zilnic. „Am o urmărire permanentă la nivel fizic cu Laura pentru a avea o cale de acțiune, și pentru a găsi soluții în special în ceea ce privește picioarele mele, care mi-au creat probleme în ultimii doi ani”, a precizat Garcia în coloanele din Echipa22 august.

La mai puțin de un an de la această schimbare, ea culege deja roadele acestei munci. „La un moment dat, îți dai seama că timpul trece și că trebuie să te concentrezi asupra anumitor lucruri. Atunci crezi în stilul tău de joc și dai din greu”, ea a spus franceinfo înainte de a adăuga: “Ideile mele sunt mai clare. Când sunt pe teren, știu ce trebuie să fac. Toată munca depusă pe teren, la antrenament și în afara terenului, a dat roade”, se bucură din nou Caroline Garcia.

S-au dus vremurile în care Garcia părăsea terenul cu capul în jos, cu fața încordată, suferind prea des jocul adversarului aproape cu fatalitate. Franțuzoaica și-a recăpătat agresivitatea și claritatea. Mai reactivă pe teren, ea s-a împodobit și cu un serviciu mai frapant și mai variat, oferindu-i de exemplu 11 ași și 82% din puncte în spatele primei mingi în timpul finalei de la Cincinnati împotriva Petrei Kvitova. Prezența antrenorului său fizic, alături de el în fiecare zi, nu este străină de această nouă atitudine.

Vara lui radiantă ar putea fi începutul unei noi cariere? În orice caz, semnalele indică în această direcție. Încrezătoare și în forma vieții ei, Caroline Garcia speră să strălucească la US Open. Nicio franțuzoaică nu a triumfat vreodată acolo. Și de la Mary Pierce în 2005, niciun Habs nu a ajuns în finală.

Dacă Garcia nu a depășit niciodată turul al treilea de la New York, ea s-ar putea dovedi puțin mai mult în această ediție din 2022. Și de ce să nu visezi la un prim titlu de Grand Slam, „Obiectivul [sa] Carieră”. „Așteptările externe sunt ceva ce nu-mi place și nu-mi va plăcea niciodată, dar de data aceasta mă simt pregătit”, ea a avansat înăuntru Echipa 22 august. Caroline Garcia pare așadar pregătită să-și asume noul statut.

Add Comment