cele mai așteptate 10 noutăți în 2023

Dacă vorbim mult despre electric, hibridul este departe de a fi spus ultimul cuvânt. Multe modele noi echipate cu acest tip de motor sunt astfel planificate pentru anul viitor. Iată zece elemente esențiale, care nu au fost încă dezvăluite.

Audi A4

Aproape că am fi uitat de A4, ascuns de SUV-urile mărcii, dar și de A5 Sportback. Și dacă lăsăm deoparte mașinile de oraș A1 și Q2, este și singurul model Audi care nu oferă motoare electrificate, ceea ce în zilele noastre nu prea ajută! O lipsă care va fi corectată de noua generație, dintre care multe prototipuri de dezvoltare au fost imortalizate în ultimele luni. Am putea ghici prin camuflaj o siluetă mai dinamică, ceea ce sugerează că acest A4 ar putea înlocui și A5 Sportback. Dacă Audi nu a menționat încă un A4 100% electric, mașina va paria, așadar, mai întâi pe hibridul reîncărcabil.

Dacia Duster

Lansat la sfârșitul lui 2017, actualul Duster se va retrage la sfârșitul lui 2023. Motivul? Dacia a accelerat reînnoirea pentru a trece modelul pe platforma modernă CMF-B, folosită deja de Sandero. Acest lucru va permite în special lui Duster să ofere un motor hibrid simplu. Producătorul va sparge astfel prețul de pe piața SUV-urilor compacte cu acest tip de motorizare. Cu excepția surprizei, setul tehnic va fi același cu cel al Hybrid Jogger (lansat la începutul lui 2023) și, prin urmare, va fi derivat în mare parte din Clio E-Tech. Duster va profita de această schimbare de generație pentru a-și revizui amănunțit designul, cu un aspect mai unghiular anunțat de conceptul Bigster. (foto în One).

Honda ZR-V

În 2023, Honda va lansa două noi SUV-uri hibride. Va fi a șasea generație a CR-V, cu o mare evoluție: alegerea între hibrid simplu și hibrid plug-in. Și pe măsură ce modelul devine o dimensiune mare (4,70 metri), Honda s-a gândit că acum este loc pentru un model suplimentar care umple golul dintre HR-V și CR-V. Acesta va fi ZR-V. Dacă versiunea europeană nu a fost încă prezentată, vehiculul a fost deja lansat pe alte continente, așa că cunoaștem baza aspectului. ZR-V joacă cartea crossover compactă, îl putem vedea și ca un Civic înalt pe roți. Prin urmare, modelul ar trebui să reia setul hibrid simplu de 184 CP.

Hyundai Kona

Iată un model care era deja prezent în lista noastră cu cele mai așteptate mașini electrice ale anului 2023! Dar la fel ca și actuala, următoarea Kona va oferi și un hibrid simplu, o soluție populară la mulți clienți. Puterea nu se va schimba, nu s-a mutat pe vărul său tehnic Kia Niro, reînnoit la începutul anului 2022. Adică setul de benzină și electricitate va dezvolta 141 CP. Pe de altă parte, Hyundai își va asuma în continuare riscuri în ceea ce privește stilul! Dar a reușit, dovadă fiind succesul primului Kona sau cel al actualului Tucson. Fața frontală va fi, de exemplu, traversată de o bară luminoasă groasă. Prototipurile fiind surprinse de câteva luni, Kona 2 ar trebui să fie gata la începutul lui 2023.

Porsche 911

După ani de zvonuri, de data aceasta este cea potrivită. 911 va îndrăzni hibridizarea, chiar primul pas al unei electrificări esențiale. Această variantă hibridă ar trebui să ajungă în timpul restyling-ului lui 992. Dacă șeful mărcii ar fi ajuns să confirme existența proiectului (începutul lui 2022), a ținut secretul configurației tehnice. Este încă timp pentru presupuneri. Ne imaginăm că mașina nu va renunța la celebrul flat-six pentru bază. Dar se va descurca în hibridul simplificat sau în cel reîncărcabil cu baterie mică, precum Ferrari 296 GTB?

Renault Espace

Actualul Espace luase aerul de crossover, următorul chiar va fi un SUV, monovolumele nemaifiind deloc la modă. Modelul menționat aici va înlocui mai degrabă Koleos, dar Renault nu a vrut să renunțe la un nume mai iconic. Diferență de mărime față de Koleos: noul venit va putea transporta 7 persoane. Cu toate acestea, vehiculul nu va fi complet nou: va fi un Austral extins. Îți amintește asta de ceva? Da, strategia Peugeot pentru duo-ul său 3008/5008! Baza fiind cea a lui Austral (foto), vom gasi noile motoare hibride simple de 160 si 200 CP. Dar acest Espace ar trebui să aibă și o ofertă plug-in hybrid, Renault anunțând anul trecut dezvoltarea unei unități plug-in cu tracțiune integrală de 280 CP.

Citeste si
Test – Renault Austral E-Tech: SUV-ul hibrid al diamantului va lua în sfârșit partea leului?

Skoda Superb

Skoda este unul dintre putinii producatori generalisti care inca reuseste sa vanda sedanuri! Prin urmare, marca nu abandonează această nișă și pregătește un nou Superb pentru 2023. Baza va servi și ca înlocuitor pentru Passat, ceea ce va îmbunătăți profitabilitatea proiectului. Skoda va putea astfel să mențină poziționarea atractivă a prețurilor a modelului său, una dintre cheile succesului în atragerea clienților profesioniști. Ca si la generatia actuala, vom gasi hibridul reincarcabil, poate cu doua puteri cunoscute pe alte modele din grup, 204 si 245 CP.

Suzuki Swift

Poate că se numește Swift Hybrid, actuala mașină de oraș de la Suzuki se mulțumește cu o hibridizare ușoară care are un efect limitat asupra scăderii consumului. Dar noua generație este așteptată cu o hibridizare „adevărată”, adică blocul electric va putea deplasa mașina pe distanțe scurte. Potrivit presei Autocar din India, Swift ar trebui să aibă un pachet hibrid derivat din cel al lui Toyota Yaris. În ceea ce privește aspectul, marca va juca din nou cartea evoluției, o precauție ușor de înțeles, deoarece Swift este un mare succes în Europa și în special în Franța. Totuși, sperăm să avem o prezentare interioară mai șlefuită.

Toyota C-HR

Cu C-HR, Toyota a pariat pe originalitatea estetică. Un pariu câștigător, modelul poate avea un design dezbinător, dar a avut succes. A fost bine ajutat totuși de motoarele sale hibride simple. Aspectul îndrăzneț și cocktailul de hibridizare vor fi așadar aceleași pentru a doua generație, care ar trebui să apară în a doua jumătate a anului 2023. Noul C-HR își va păstra aerul de coupé fals și liniile sale brute. În măruntaie, ar trebui să regăsim evoluțiile motorului văzute pe Corolla, cu două variante de 140 și 196 CP care promit accelerații mai naturale. Pe compact, bateria litiu-ion este atât mai puternică, cât și mai mică.

volkswagen tiguan

An 2023 aglomerat pentru Volkswagen, care va reînnoi doi piloni ai gamei sale: Passat și Tiguan. Cel mai important este evident SUV-ul compact, care a devenit cel mai bine vândut VW din lume! Modelul există deja în hibrid reîncărcabil, următorul va păstra desigur această ofertă. De asemenea, se așteaptă ca VW să ofere o gamă de puteri plug-in, cea actuală oferind doar o versiune de 245 CP. Dacă designul nu va fi original, este un Tiguan, vom vedea schimbarea, mai ales în față. Grila va fi într-adevăr rafinată, pentru a face loc unei guri mari în scut. Umerii bine structurați vor aduce mușchi siluetei.

Citeste si
Mașini electrice: cele mai așteptate 10 noutăți în 2023

Add Comment