Candidați prea sportivi… Lipsa răsturnărilor de situație… Un sezon oarecum „plat” conform cititorilor noștri

Lansat la sfârșitul lunii februarie, acest nou sezon de Koh Lanta începuse destul de bine: descoperirea totemului blestemat și a propozițiilor lui teribile, mai multe echipe care au venit și au plecat peste episoade… Desigur, numărul candidaților a fost cam mare și ne-am rătăcit puțin, dar s-au păstrat câteva întorsături. noi în suspans. Atunci mecanica a devenit din ce în ce mai torcătoare, suspansul rezidând doar în rezultatul eliminatoriilor și în victoria roșilor sau galbenilor.

Așteptam așadar cu nerăbdare reunificarea care, ca de obicei, avea să remanieze cărțile jocului, să vedem nașterea strategiilor individuale și multiplicarea trădărilor de ambele părți. În sfârșit, puțin condiment! Dar trei săptămâni mai târziu, încă îl căutăm.

Serile de marți se succed și se aseamănă pe partea de Koh Lanta : „puternicii” (vechii roșii) devin din ce în ce mai puternici și îi elimină pe „mai puțin puternici” (vechii galbeni) episod după episod, fără surprize mari pentru spectator. Dar unde sunt răsturnările nebunești și cuțitele plantate în spate? De ce este acest sezon atât de neincitant? Cititorii de 20 de minutemarii fani ai jocului TF1, au propria lor idee.

„Recompensele testelor de confort nu sunt folichoni”

Pentru Jennifer, o cititoare în vârstă de 32 de ani, care a răspuns apelului nostru pentru contribuții, din această ediție lipsesc câteva elemente. Începând cu difuzarea jocului de marți (ca și în sezonul legendelor), pe care ea îl consideră o „mare greșeală”. Ea speră astfel la o revenire la intervalul de vineri data viitoare, „pentru că este un program de familie și văzând că se termină la miezul nopții, foarte puțini oameni pot rămâne până la capăt”. Un punct de vedere împărtășit de mai mulți fani. „Se poate urmări cu familia vineri seara în liniște, nu la mijlocul săptămânii când se termină la ora 23! „, mai notează Hélène. Dacă ziua difuzării nu are nicio influență asupra conținutului emisiunii, să spunem că, evident, nu permite telespectatorilor să vizioneze Koh Lanta in cele mai bune conditii.

Revenind la Jennifer, cititorul nostru se oprește și asupra cursului jocului. pescuind sau caut hrana in padure”, se lamenta ea. La această întrebare, Anne, 51 de ani, este de aceeași părere. „Simțim o realizare mereu pe același model, notează ea. Nu vedem nimic din viața de tabără decât imediat după testele de imunitate unde vedem un pic din căutarea gulerelor și puțin din negocierile de consiliere, dar în rest nimic. Întorsăturile, personalitățile de altădată, s-a terminat cu adevărat de câteva sezoane. »

Câțiva dintre cititorii noștri au raportat această lipsă de secvențe în tabără, care nu ne-a sărit în față. Cât despre întorsături, trebuie recunoscut că nu sunt legiune anul acesta. Neputând inversa trendul (și nu din lipsă de încercare), vechii galbeni sunt scoși unul câte unul de vechii roșii (în superioritate numerică), în timpul eliminărilor fade și previzibile. Atât de mult încât acum este greu de imaginat să văd alți aventurieri decât François, Ambre, Louana sau chiar Fouzi în semifinale… Aventurieri foarte rezistenți, foarte merituoși, foarte atletici și foarte uniți. Dar poate un pic prea mult?

„Dacă vreau să văd oameni făcând sport, merg la sală”

„Candidații nu au carisma, de obicei am unul sau mai multe fetișuri, anul acesta nu am pe nimeni”… „Nu am niciun candidat favorit”… „Candidați care nu sunt foarte drăgălași și lipsiți de carismă”… Mulți dintre cititorii noștri nu se cuplează cu aventurierii în acest sezon. „Candidații sunt prea simpli și puțin prea uniformi, crede Claire, în vârstă de 30 de ani. Există o lipsă de candidați atipici, fără însă a cădea la nivelul de îngerii reality tv. Sunt puțini candidați care ies în evidență, parcă te uiți la povestea unei tabere de vară cu teste, e foarte plat. „Unii critică și această ediție pentru că reunește doar candidați ultra-atletici. Și trebuie să recunoaștem că producția nu s-a zgarcit în acest an cu mușchii și ochiul tigrului, cu prezența mai multor antrenori sportivi, foști jucători profesioniști sau concurenți.

„Toți candidații au același profil sportiv! Este cu siguranță necesar, dar amestecat cu oameni care caută cu adevărat aventură și nu competiție”, spune Bénédicte. Aceeași poveste pentru Jeanne, 35 de ani, care nu merge cu dosul lingurii. „Ceea ce mi-a plăcut Koh Lanta, a fost faptul de a vedea oameni „obișnuiți” în stare de supraviețuire. Să vedem strategiile, manipulările, minciunile… Dar în ultimele sezoane, vedem doar oameni super atletici, care au petrecut cel puțin 10 ani pregătindu-se pentru program și care pariază totul pe latura atletică, notează ea. Sincer, nici un interes, dacă vreau să văd oameni făcând sport, merg la sală. Cei mai marcanți oameni din program nu au fost toți atletici (Gégé sau Pascal pentru totdeauna în inimile noastre!). Acest echilibru între „sportivi” și „oameni normali” nu mai există în Koh Lanta, motiv pentru care anotimpurile „all star” se umflă pe toată lumea, iar acest sezon este extrem de plat. Conceptul este încă bun, dar castingul nu prea. »

Totul se datorează întâmplării acum.

Plictiseala care domnește în acest sezon este rezultatul hegemoniei profilurilor sportive pe joc? În această etapă, castingului poate lipsi un pic de fantezie, candidați rebeli sau hotheads… Observăm și reproducerea tiparelor obișnuite cu alianțe masculine atotputernice și candidați care se luptă să se desprindă de ele. Se așteptau multe de la totemul blestemat. Dacă a condimentat începutul jocului, a fost destul de slab de la reunificare. Cu toate acestea, am avea nevoie de o mică regulă malefică pentru a surprinde aventurierii care sunt prea siguri pe ei înșiși, a destabiliza alianțele și a oferi un mic impuls celor din afară. Dar una dintre preocupări nu este și faptul că, după 20 de ani de existență, candidații cunosc prea bine funcționarea jocului?

După cum s-a dezvăluit în teaser-ul după eliminarea regretatei Anne-Sophie săptămâna trecută, această seară de marți va marca revenirea „destinelor legate” și, sperăm, partea ei de surprize. Acum este una dintre ultimele noastre șanse să fim puțin zdruncinați, sperând că norocul este bun și că componențele echipei sunt deosebit de delicioase.

Add Comment