Avatar 2: Data lansării, poveste, casting… facem bilanțul filmului The Way of the Water

cultura stirilor Avatar 2: Data lansării, poveste, casting… facem bilanțul filmului The Way of the Water

La treisprezece ani de la lansarea lungmetrajului original, Na’vi a lui James Cameron își revine marele în cinema în Avatar: The Way of the Water. Este într-adevăr continuarea primului film? Când se lansează în Franța? Mai este James Cameron la conducere? Redacția face bilanțul Avatar 2.

rezumat

 • Care este data lansării Avatar: The Way of the Water?
 • Cum să vezi Avatar: calea apei în Franța?
 • Cum se încadrează Avatar: The Way of the Water în saga?
 • Care este sinopsis din Avatar: The Way of Water?
 • Cine creează Avatar: The Way of the Water?
 • Cine lucrează la Avatar: The Way of the Water?
 • Care este distribuția Avatar: The Way of the Water?
 • Ce viitor pentru saga Avatar?
 • Vrei să afli mai multe?

Care este data lansării Avatar: The Way of the Water?

Pentru fanii Avatar, așteptarea va fi lungă, foarte lungă… Au trecut treisprezece ani de când Avatar, filmul cult science-fiction al lui James Cameron, a fost un adevărat hit la cinema. În timp ce filmul său a ajuns în vârful box-office-ului, regizorul canadian a anunțat că sunt planificate continuare și că a doua parte a Avatar va fi lansată în… 2014. După multe întârzieri, Avatar: calea apei va vedea în sfârșit lumina zilei. Totuși, va trebui să așteptăm puțin mai mult, adică sfârșitul anului, pentru a descoperi acest nou capitol din Avatar, deoarece va fi lansat pe 14 decembrie 2022.


Într-un moment în care VOD devine din ce în ce mai important, această întrebare este complet legitimă. Dar Avatar: The Way of the Water, ca și ilustrul său predecesor, este un film care poate fi vizionat în 3D. La urma urmei, datorită acestei tehnologii, primul film din 2009 a dat o adevărată palmă vizuală spectatorilor. Și pentru a beneficia pe deplin de magia 3D, trebuie să mergi în camere întunecate. Avatar: The Way of the Water va fi lansat exclusiv La cinematografadică mijlocul lunii decembrie 2022.


Avatar: calea apei este a doua tranșă din saga Avatar, lansat acum treisprezece ani de regizorul James Cameron. Este pur și simplu continuarea directă a primului film lansat în 2009. Drept reamintire, Avatar l-a văzut pe Jake Sully, un fost marin într-un scaun cu rotile, plecând într-o misiune pe planeta Pandora în numele unei organizații care exploatează un mineral foarte rar care ar trebui să rezolve criza energetică de pe Pământ. Deoarece atmosfera planetei este toxică pentru oameni, ei au creat avatare, corpuri biologice adaptate vieții de pe Pandora de care își leagă mintea pentru a se deplasa fără riscuri. Jake își recapătă astfel uzul picioarelor. Apoi i se dă misiunea de a se infiltra în Na’vi care se opun exploatării planetei lor. În cele din urmă, Jake se leagă de acești oameni, și în special de Neytiri, și de partea indigenilor din Pandora.


Care este sinopsis din Avatar: The Way of Water?

Intriga are loc la zece ani după filmul din 2009. Îi găsim pe Jake Sully și pe tovarășul său Neytiri și nu mai sunt singuri de când au devenit părinți. Curg zile fericite printre Na’vi, dar bineînțeles că asta nu va dura. Resources Development Administration, organizația rău intenționată din lungmetrajul original, revine pe Pandora. Jake și familia lui sunt forțați să plece în exil și merg la recife pentru a începe o nouă viață. Acolo descoperă un alt clan, Metkayina.

Avatar 2: Data lansării, poveste, casting... facem bilanțul filmului The Way of the Water

Cine creează Avatar: The Way of the Water?

Regizorul Titanic, Aliens și primii doi Terminator, James Cameron, se așează înapoi în fotoliul directorului. La urma urmei, el este cel care se află la originea primului film și care a creat universul Na’vi. Pe lângă regie, a scris și scenariul. După atâta așteptare, nu există nicio îndoială că James Cameron își va fi pus toată creativitatea la lucru în Avatar: the way of the water. În 2009, regizorul canadian își detronase propriul film Titanic la box office-ul mondial strângând 2,847 miliarde de dolari cu Avatar. Va reproduce aceeași ispravă cu această a doua parte?


Cine lucrează la Avatar: The Way of the Water?

Majoritatea creatorilor acestui nou Avatar sunt veterani care au mai lucrat la primul film. Găsim Jon Landau (Titanic, Alita: Battle Angel) și Peter M. Tobyansena (Alice în Țara Minunilor, Cartea junglei) la producție. Scenarist Josh Friedman (Terminator: Dark Fate) l-a asistat pe James Cameron pentru acest nou opus. Cât despre efectele speciale, acestea sunt dezvoltate de legendarul studio Weta FX (Stapanul Inelelor). Partitura ar fi trebuit să fie semnată de compozitorul primului film, James Horner, care din păcate a murit în 2015. Deci este Simon Franglen (Cei șapte magnifici) care ia torța. El lucrase deja la Avatar și compune muzică nouă pe Avatar 2, pe lângă reutilizarea pieselor lui James Horner.

Avatar 2: Data lansării, poveste, casting... facem bilanțul filmului The Way of the Water

Care este distribuția Avatar: The Way of the Water?

Distribuția primului film s-a întors cu Sam Worthington (Terminator Rebirth, Clash of the Titans) ca Jake Sully, Zoe Saldana (Gardienii Galaxiei, Star Trek) ca Neytiri, precum și Stephen Lang (Don’t Breathe: The House of Darkness) pentru a juca pe colonelul Miles Quaritch. Sigourney Weaver (Alien) revine și el, dar într-un rol încă necunoscut. Vom descoperi, de asemenea, fețe noi având în vedere Kate Winslet (Titanic, Soarele etern al minții fără pată), Michelle Yeoh (Tigru și Dragon, Shang-Chi și Legenda celor zece inele) și Vin Diesel (Fast & Furious, Riddick). Încă nu știm care vor fi rolurile lor respective în această nouă parte din saga.


Ce viitor pentru saga Avatar?

Un lucru este sigur, James Cameron nu a terminat cu Na’vi! Nu este unul, nici doi, dar bun încă trei filme care sunt in pregatire! Cel de-al treilea film este programat pentru 2024. Filmările au avut loc concomitent cu cel al lui Avatar: calea apei. Prin urmare, nu pare să existe niciun motiv care să justifice o posibilă întârziere. În ceea ce privește celelalte două părți, ne putem aștepta la ele pentru 2026 și 2028. Producția chiar a început deja. Care va fi intriga acestor viitoare filme? Va trebui să așteptăm să aflăm.

Avatar 2: Data lansării, poveste, casting... facem bilanțul filmului The Way of the Water

Vrei să afli mai multe?

 • Ți-a plăcut experiența Avatar la cinema? Sau, dimpotrivă, nu ați avut ocazia să descoperiți filmul în cinematografe? Avatar (2009) va reveni în cinematografe pe 21 septembrie 2022. Când a fost lansat pentru prima dată în urmă cu treisprezece ani, Avatar a avut un scor de aproape 15 milioane de intrări în Franța.
 • Saga este disponibilă în jocurile video. Avatar: Frontiers of Pandora, dezvoltat de Massive Entertainment și publicat de Ubisoft, ar trebui să fie lansat la sfârșitul anului pe PC, PS5 și Xbox Series X/S. Este prezentat ca un joc de aventură în lume deschisă, care va permite jucătorilor să evolueze în inima mediilor luxuriante din Pandora.

Despre Avatar: Frontiers of Pandora

Profilul lui Finwen_Magano, Jeuxvideo.com

De Finwen_MaganoScriind jeuxvideo.com

P.M

Add Comment