3 hibride plug-in de a alege cu ochii închiși

Prezentat ca fiind cel mai bun din ambele lumi de către producători sau cel mai rău dintre ambele lumi de către detractorii săi, hibridul reîncărcabil este dezbătut. Ceea ce este indiscutabil, însă, este că, utilizând bine această tehnologie, beneficiile sunt reale. Într-adevăr, cu bateriile lor situate la o capacitate de 12 și 30 kWh, vehiculele PHEV (vehicule electrice hibride plug-in) sunt într-adevăr capabile să conducă cu energie electrică câteva zeci de kilometri, inclusiv la viteze mari, adesea limitate la 110 sau 130 km/h. . Evident, nu pe autostradă este relevantă această hibridizare, dar pentru toate celelalte tipuri de călătorii poate fi virtuoasă. Imperativ este să vă reîncărcați hibridul plug-in cât mai mult posibil pentru a nu conduce bateria descărcată. Aici crește consumul de combustibil, deoarece trebuie să tractați 200 kg de baterii suplimentare fără a beneficia de propulsie electrică.

O utilizare de stabilit înainte de a cumpăra un hibrid plug-in

Concret, dacă călătoriți mai puțin de 50 km pe zi și aveți acces la o priză acasă sau la locul de muncă, hibridul plug-in are perfect sens. Atunci este foarte posibil să nu porniți niciodată motorul cu ardere în săptămâna de lucru, păstrând aceeași mașină de sărbători. Cu siguranță, consumul este atunci mai mare, dar viteza stabilizată pe autostradă ajută la menținerea unui apetit perfect acceptabil. Ce să faceți profitabil costul suplimentar incontestabil la achiziție, chiar dacă va dura câțiva ani înainte de a-și recupera costurile. Dacă hibridul reîncărcabil este într-adevăr o tehnologie de tranziție la integral electric și emisiile sale de CO2 îl condamnă, în orice caz, pe termen lung, poate fi o alegere excelentă dacă utilizarea și infrastructura o permit. Daca da, iata 3 modele care nu te vor dezamagi! Autonomia electrică și consumul menționat aici sunt cele verificate pe baza noastră Montlhéry.

1. Renault Captur hibrid plug-in de 160 CP

Renault Captur E-Tech este un hibrid plug-in.©Renault

Dacă bateria mică de 9,8 kWh a lui Captur pare modestă, este suficientă pentru viața de zi cu zi cu o autonomie de 47 km în oraș și 36 km pe șosea. Suficient pentru a lua în considerare călătoriile acasă la muncă fără a arde fără plumb în timpul săptămânii, cu condiția să îl conectați la priză. Când bateria sa slăbește, Captur E-Tech trece la modul hibrid și rămâne rezonabil, cu, conform măsurătorilor noastre, 6,3 l/100 km revendicați în medie.. Pentru a conduce, cu un compromis bun între confort și manevrabilitate, mașina seduce. Doar nemulțumire, cutia sa provoacă câteva smucituri și uneori este puțin lent la treapta în jos. Dar tonul este acolo, datorită întăririi celor două blocuri electrice care permite memento-uri eficiente. Câteva minusuri, însă: un portbagaj care pierde volum (220 dm3, față de 320 dm3 la non-hibrizi) și un comportament ceva mai puțin dinamic din cauza greutății. Și, din punctul de vedere al prețului, chiar dacă este rezonabil pentru un reîncărcabil, începe de la 36.950 de euro.

2. Peugeot 308 plug-in hybrid 180 CP

Peugeot 308 PHEV 180 CP este mai mult decât suficient.
Peugeot 308 PHEV 180 CP este mai mult decât suficient.© Peugeot

Spectaculos la interior și la exterior, noul Peugeot 308 este, de asemenea, foarte plăcut la condus și, desigur, are o mecanică modernă. Inclusiv două variante hibride plug-in. Dacă foarte scumpul GT 225 CP (43.710 €) acționează ca un purtător standard, versiunea de 180 CP este mai mult decât suficientă. Cele două mașini își împart și mecanica, un motor electric de 110 CP integrat în cutie de viteze, alimentat de o baterie de 12,4 kWh și asociat cu același 1.6 turbo benzină, dezumflat aici la 150 CP (față de 180 CP la GT 225). Autonomia electrică asigură călătorii zilnice (45 km în oraș) și, odată epuizată bateria, această Leoaică este mai rezonabilă la pompă decât sora ei mai mare (7,2 l/100 km în medie, adică cu 0,8 l mai puțin). În sfârșit, este mai accesibil, cu un preț începând de la 37.310 €.

3. Citroën C5 Aircross hibrid plug-in de 225 CP

Citroën C5 Aircross a fost restilizat în 2022.
Citroën C5 Aircross a fost restilizat în 2022.© Alex Krassovsky

Dacă nu este nici cel mai sobru, nici cel mai eficient sau eficient dintre SUV-urile hibrid plug-in, C5 Aircross chiar merită atenție. Pentru că este, fără îndoială, cel mai confortabil exemplar de acest gen și unul dintre cele mai bune raporturi preț-performanță din categorie.. Recent restilizat, cele mai notabile modificări fiind un front mai puțin plin și, la bord, un ecran multimedia mai mare cu o interfață modernizată, SUV-ul tricolor combină, în PHEV, un 1.6 PureTech de 180 CP cu un bloc electric de 80 kW (110 kW). CP), găzduit la intrarea transmisiei automate cu 8 trepte. Cu 225 CP de putere cumulată, oferă un nivel bun de performanță. Datorită bateriei litiu-ion cu o capacitate de 13,2 kWh, oferă o rază de acțiune suficientă pentru viața de zi cu zi. În cele din urmă, rețineți că francezii oferă o funcționalitate de minivan în spate cu trei locuri practice individuale din spate.

publicat pe 29.10.2022 La curent 29.10.2022 François Lemaur și redacția

Add Comment