Milline iPhone saab iOS 16?

Kuna iOS 16 ilmumiskuupäev läheneb, ootavad iPhone’i kasutajad kogu maailmas huviga uusi funktsioone ja parandusi, mida uuendus toob. Alati on aga küsimus, millised iPhone’i mudelid suudavad uut operatsioonisüsteemi toetada. Selles artiklis uurime, millised iPhone’id ühilduvad iOS 16-ga.

Esiteks on oluline märkida, et Apple toetab oma seadmeid tarkvarauuendustega tavaliselt umbes viis aastat. See tähendab, et mõned vanemad mudelid ei pruugi uusima operatsioonisüsteemiga ühilduda, sest nende toetusperiood on lõppenud. Apple ei ole siiski veel teatanud, millised iPhone’i mudelid saavad iOS 16, seega saame teha vaid haritud oletusi varasemate mustrite põhjal.

Üks mudel, mis saab iOS 16 peaaegu kindlasti, on iPhone 13, mis ilmus 2021. aasta septembris. Kuna tegemist on iPhone’i uusima lisandiga, oleks ebatavaline, kui see seade jääks viimasest operatsioonisüsteemi uuendusest välja. Lisaks pakub Apple oma uusimatele seadmetele tavaliselt tarkvaratoetust vähemalt viieks aastaks, seega võivad iPhone 13 kasutajad oodata tarkvarauuenduste saamist lähitulevikus.

Sama võib öelda iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro ja iPhone 13 Pro Maxi kohta. Need mudelid on sisuliselt iPhone 13 variatsioonid, seega on tõenäoline, et need kõik ühilduvad iOS 16-ga. Kui sul on üks neist seadmetest, võid olla kindel, et saad nautida iOS 16 uusimaid funktsioone ja täiustusi.

Kui minna edasi vanemate mudelite juurde, siis on tõenäoline, et ka iPhone 12-seeria ühildub iOS 16-ga. Need seadmed ilmusid 2020. aasta oktoobris, seega on nad veel suhteliselt uued ja saavad tõenäoliselt veel mitu aastat tarkvaralist tuge. Lisaks on iPhone 12 mudelitel väga sarnased riistvaraspetsifikatsioonid iPhone 13-ga, mis tähendab, et nad peaksid olema võimelised uusima operatsioonisüsteemiga probleemideta hakkama saama.

Sama võib öelda ka iPhone SE (2. põlvkond) kohta, mis ilmus 2020. aasta aprillis. See seade on taskukohasem variant neile, kes soovivad iPhone’i ja see on osutunud kasutajate seas väga populaarseks. Seetõttu on tõenäoline, et iPhone SE saab iOS 16 toe, kuna see on veel suhteliselt uus ja selle riistvaralised näitajad on sarnased iPhone 12-ga.

Liikudes edasi vanemate seadmete juurde, on ebaselge, kas iPhone 11-seeria ühildub iOS 16-ga. Need seadmed ilmusid 2019. aasta septembris, mis tähendab, et nad on saanud juba kaks suurt tarkvarauuendust (iOS 13 ja iOS 14). Tavaliselt toetab Apple oma seadmeid tarkvarauuendustega umbes viis aastat, seega on võimalik, et iPhone 11-seeria ei suuda iOS 16-i toetada.

Sama võib öelda ka iPhone XR-i kohta, mis ilmus 2018. aasta oktoobris. See seade on saanud juba kaks suurt tarkvarauuendust (iOS 12 ja iOS 13), seega on võimalik, et see ei saa hakkama uusima operatsioonisüsteemiga. Samas on ka võimalik, et Apple üllatab meid ja lisab iPhone 11-seeria ja iPhone XR-i ühilduvate seadmete nimekirja.

Liikudes veelgi vanemate mudelite juurde, on ebatõenäoline, et iPhone X ja iPhone 8 seeria suudavad iOS 16 toetada. Need seadmed ilmusid 2017. aastal ja on saanud juba kolm suurt tarkvarauuendust (iOS 11, iOS 12 ja iOS 13). Lisaks ei ole nende riistvaraspetsifikatsioonid nii arenenud kui uuemate mudelite puhul, mis tähendab, et neil võib olla raskusi uusima operatsioonisüsteemiga hakkama saamisega.

Lõpuks on peaaegu kindel, et iPhone 7 ja varasemad mudelid ei suuda toetada iOS 16. Need seadmed ilmusid 2016. aastal ja varem ning on juba jõudnud oma tarkvaralise tugitsükli lõppu. Need ei saa eeldatavasti enam mingeid tarkvarauuendusi, sealhulgas iOS 16. Kui sul on iPhone 7 või varasem mudel, võib olla aeg kaaluda uuema seadme vahetamist, kui soovid jätkuvalt saada tarkvarauuendusi ja pääseda ligi uusimatele funktsioonidele.

Kokkuvõtteks võib öelda, et kuigi Apple ei ole veel teatanud, millised iPhone’i mudelid saavad iOS 16, saame mineviku mustrite põhjal teha haritud oletusi. On tõenäoline, et iPhone 13-seeria, iPhone 12-seeria ja iPhone SE (2. põlvkond) ühilduvad iOS 16-ga, samas kui iPhone 11-seeria ja iPhone XR võivad uusimat operatsioonisüsteemi toetada või mitte. Vanemad mudelid, nagu iPhone X, iPhone 8-seeria ning iPhone 7 ja varasemad mudelid ei saa eeldatavasti iOS 16 tuge. Nagu alati, on soovitatav hoida oma seade viimaste tarkvarauuendustega kursis, et tagada optimaalne jõudlus, turvalisus ja juurdepääs uutele funktsioonidele.

Leave a Comment